Zaman Serileri Analizi ile Türkiye Kuru Meyve Sektörü İhracat Tahmini Dr. Kamil Abdullah Eşidir, Dr. Serkan Metin  - Kitap

Zaman Serileri Analizi ile Türkiye Kuru Meyve Sektörü İhracat Tahmini

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
117
Barkod:
9786257315968
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada Türkiye'de kuru meyve sektörünün büyüme potansiyeli belirlenmeye çalışılmış. Bu amaçla, 2000-2019 yıllarındaki veriler temel alınarak gelecek 3 yıl için (2020 ile 2022 yılları arası) Türkiye kuru meyve (incir, kayısı ve üzüm) ihracat değer tahminleri USD olarak yapılmış.
Analiz sonucunda kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatında dünyada önemli bir paya sahip olan Türkiye'nin mevcut kuru meyve üretimini artırmak ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak açısından bazı önerilerde bulunulmuş. Kuru meyve sektörü ihracat değeri tahmin verileri, sektördeki yatırımların planlanması ve kuru meyve ihracatı ile ilgili stratejik kararların verilmesinde kullanılabilir.
Mevcut çalışmada, Türkiye'nin kuru meyve ihracat gelirini tahmin edebilecek uygun modellerin geliştirilmesi amaçlanmış. Zaman Serisi Analizi Teknikleri kullanılarak tahmin yapılmış ve analiz sonuçları paylaşılmış.
Çalışmada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), TCMB ve Trademap verileri kullanılmış. Verilerin analizi SPSS 25 paket programı aracılığıyla yapılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dünya Kuru Meyve Üretimi
.
Türkiye'de Meyve ve Kuru Meyve Sektörü ve Üretimi
.
SPSS Expert Modeler Yöntemi ile Kuru Meyve İhracatı Gelecek Tahmini