Eğitim Ekonomisi ve Planlama Doç. Dr. Erdal Gümüş, Prof. Dr. Mehmet Şişman  - Kitap
2. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786053643258
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eğitim, çeşitli yönlerden ele alınarak analiz edilebilen bir kavram olup bu kitapta eğitimle ekonomi ve planlama kavramları arasındaki ilişkiler inceleme konusu yapılmıştır. Kitapta eğitim hizmetlerinin üretimiyle eğitimin çıktılarına, daha çok ekonomik açıdan yaklaşılmıştır. Böylece bir ekonomideki eğitim hizmetleri, yatırım, üretim ve tüketim özellikleri açısından ele alınarak bunların söz konusu ekonomideki fiziki ve beşeri sermaye birikimindeki rolü, ekonomik büyüme ve kalkınmaya etkileri analiz edilmiştir.
Eğitim ekonomisi, ülkemizde iki disiplinin kesişme noktasında yer alır. Bir taraft an bu konu eğitim fakültelerinde eğitim yönetimi, teftişi, planlaması ve ekonomisi anabilim dalı kapsamında bir çalışma alanı ve ders olarak yer alırken diğer taraft an da iktisat bölümlerinde bir araştırma konusu ve çoğunlukla da seçmeli bir ders olarak yer almaktadır. Ayrıca maliye bölümü programlarında kamu ekonomisi içinde eğitim ekonomisine de yer verilmektedir.
Disiplinler arası bir araştırma konusu olmasından dolayı eğitim ekonomisi ve planlaması çalışmaları, yeterli düzeyde bir ilgi görmemiştir. Bu alanda yazılan Türkçe kitap, araştırma ve makalelerin sayısı da oldukça sınırlı kalmış olup incelemekte olduğunuz kitap bu ihtiyacı kısmen karşılamak amacıyla yeni bir bakış açısıyla kaleme alınmıştır.