Okulda Ahlak Eğitimi ve Ahlak Öğretiminde Örnek Olay İncelemesi Yöntemi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın  - Kitap
Okulda Ahlak Eğitimi ve Ahlak Öğretiminde

Örnek Olay İncelemesi Yöntemi

4. Baskı, 
Haziran 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9786055426873
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Örnek olay incelemesi yöntemi, bir olayın ya da sorunun yazılı veya sözlü anlatıldıktan ya da bir film gösterildikten sonra konu hakkında öğrencilerin tartışarak çözüm ve önerilerini ortaya koymaları temeline dayanan bir öğretme yoludur.
Bu kitapta, okulda ahlak eğitimi ve ahlakî konuların öğretiminde kullanılabilecek çağdaş öğretim yöntemlerinden örnek olay incelemesi yöntemi ortaya konmaya çalışılmıştır. Çalışma, beş bölümden oluşmaktadır. Girişi oluşturan birinci bölümde, problem açıklanmıştır. İkinci bölümde, öğretme süreçleri kısaca açıklanmıştır. Üçüncü bölümde, ahlak, ahlak gelişimi ve eğitimi hakkında genel bilgiler verilmiştir. Dördüncü bölümde, örnek olay incelemesi yöntemi açıklanırken, son bölümde ise örnek olay incelemesi yönteminin uygulandığı ders planları yer almıştır.
Bu kitabın birinci ve ikinci baskısı, "Ahlak Öğretiminde Örnek Olay İncelemesi Yöntemi" şeklinde basılmıştır. 3. baskısında yeni düzenlemeler yapılarak geliştirilmiş ve adına "Okulda Ahlak Eğitimi ve Ahlak Öğretiminde Örnek Olay İncelemesi Yöntemi" denilmiştir. Ayrıca Kayseri EÜ ve Sivas CÜ İlahiyat Fakültelerindeki öğrencilerin hazırladığı 96 örnek olay metni ek olarak verilmiştir.