Türk Medeni Kanunu ve İlgili Mevzuat Yrd. Doç. Dr. Vehbi Umut Erkan, Yrd. Doç. Dr. Selin Özden Merhacı  - Kitap
1. Baskı, 
Temmuz 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
12x23
Sayfa:
793
Barkod:
9786054974870
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Öğrencilerin, akademisyenlerin ve uygulamacıların kullanımı için hazırlanmış bu çalışma, Türk Medeni Kanunu hükümlerinin yanı sıra ilgili hükümlerin hem maddegerekçelerini hem de kaynak kanun olan İsviçre Medeni Kanunu’ndaki Almanca madde karşılıklarını içermektedir.
Aynı zamanda çalışmada, kullanıcılara kolaylık sağlaması amacıyla İsviçre Medeni Kanunu hükümlerinin, İsviçre Federal Konseyi tarafından İngilizceye tercüme edilmiş biçimleri de ilgili madde karşılıklarının altında yer almaktadır. Ancak söz konusu İngilizce tercümeler, İsviçre Federal Konseyi’nin de işaret ettiği gibi, sadece bilgi amaçlı olup, yasal bağlayıcılıkları bulunmamaktadır.
Öte yandan bu kanun derlemesi, Türk Medeni Kanunu hükümlerinin altında, karşılaştırmalı bir çalışma yapmak isteyenler için, 1926 yılından 2001 yılına kadar yürürlükte kalan Medeni Kanun hükümlerini de içermektedir.
Çalışmada ayrıca Türk Medeni Kanunu ile ilgili diğer yasal mevzuata da yer verilerek, bu sayede kullanıcıların mevzuatı toplu bir şekilde el altında bulundurmaları sağlanmaya
çalışılmıştır. (Önsöz'den)