Temel Gıda Analizleri Prof. Dr. Fikri Başoğlu, Doç. Dr. Vildan Uylaşer  - Kitap
3. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
135
Barkod:
9786059666381
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
188,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gıda analiz yöntemlerinin bir araya getirildiği bu kitap, üniversitelerimizin Gıda Mühendisliği veya Gıda Teknolojisi bölümlerinde eğitim gören öğrencilere, gıda sektörünün özel ve kamu kurumlarında görev alan kişilere yararlı olması düşüncesi ile hazırlanmıştır.
Kitapta yer alan analiz yöntemlerinin kolay ulaşılabilir olmasına ve anlaşılabilir bir dilde ifade edilmesine özen gösterilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
.
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
.
Kül Tayini
.
pH ve Toplam Asit Tayini
.
Özgül Ağırlık Tayini
.
Yoğunluk Tayini
.
Protein Tayini
.
Tuz Tayini
.
Şeker Tayini
.
Askorbik Asit
.
Koruyucu Madde
.
CO2 Tayini
.
Sularda Sertlik Tayini
.
Antioksidan Aktivite Tayini
.
Toplam Fenolik Bileşiklerin Tayini
.
Siyah Leke
.
Böcek Tayini
.
Yağ Tayini
.
Yağlarda Kırılma İndisi Tayini – Yağlarda Serbest Yağ Asitleri Tayini – Yağlarda İyot Sayısı Tayini
.
Yağlarda Peroksit Tayini – Yağlarda Sabunlaşma Sayısı Tayini
.
Sabun Deneyi
.
Yağlarda Kayma Noktası Tayini – Kreis Testi
.
Gıdalarda Renk Tayini
.
Sütte Asitlik Tayini
.
Sütte Yağ Tayini
.
Etlerde Kokuşma TAyini
.
Hidrosimetil Furfural Tayini
.
Meyve Sularında Koruyucu Madde Aranması
.
Nitrat Tayini
.
Buğdayda Hektolitre Ağırlığı Tayini
.
Gluten (Öz) Miktarı Tayini