İdare Hukuku Mustafa Dönmez  - Kitap

İdare Hukuku

1. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
526
Barkod:
9786051685175
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
425,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Parlamenter sistemde, kanuni idare ilkesi gereğince idarî teşkilatlar kanunla kurulurken, 2017 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile idarenin örgütlenme yetkisinde çok önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu kapsamda, 2018 yılında çıkarılan 703 sayılı KHK ile gerek kamu idarelerinin teşkilat yapısında, gerekse kamu personelinin terfisinde köklü değişikliklere gidilmiştir. Başka bir deyişle, 16 Nisan 2017'den bugüne çok sayıda yasal ve yönetsel değişiklikler yapılmış olup, bu kapsamda yapılan değişikliklere ve yeniliklere kitabın ilgili bölümlerinde yer verilmiştir.
Kitapta idare hukuku alanına giren tüm konu ve kavramlara mümkün olduğunca yer verilmeye çalışılmıştır. Ayrıca, konuların daha iyi anlaşılması için metin içerisinde çok sayıda tablo ve şema gibi görsel öğelere yer verilmiştir.
Bu kitap, idari alanda yapılan yapısal ve yönetsel değişiklikler doğrultusunda Hukuk Fakülteleri veya müfredatında idare hukuku okutulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin idare hukuku derslerine yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdare
.
İdari Teşkilat
.
İdari İşlem, İdari Sözleşme
.
Kamu Hizmeti
.
Kamu Malları
.
Kamu Görevlileri
.
İdari Yargı
Kitapla İlgili Kategoriler