Akışkanlar Mekaniği ve Hidrolik Prof. Dr. Yalçın Yüksel  - Kitap

Akışkanlar Mekaniği ve Hidrolik

6. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x23
Sayfa:
1003
Barkod:
9786052427606
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
599,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
3. baskı
Kasım 2008
0
0 (%NaN)
Kitabın Açıklaması
Bu kitap özellikle İnşaat, Çevre ve Makine Mühendisliği öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış. Ancak, kitabın uygulamada da yararlı olabilmesi amacıyla mühendislerin pratikte kullanabilecekleri bilgilere de yer verilmiş. Ayrıca, İ. A. Khan'ın yazdığı ve Holt, Rinehart ve Winston yayınevi tarafından basılan Fluid Mechanics isimli kitapta sunulan bilgisayar programları ile desteklenmiş, dolayısıyla daha detaylı düşünmeye sevk eden ve pratikte de faydalı olabilecek problemlere bu kitapta yer verilmiş. Böylece son yıllarda ABET tarafında Mühendislik eğitiminde daha fazla bilgisayar desteği istemi de yerine getirilmiş.
Kitap 12 bölümden oluşmaktadır, akışkanların özellikleri, statiği, kinematiği ve dinamiğin bölümlerinde, akışkanlar mekaniğinin temel kavramları üzerinde durulmuş. Temel denklemler en genel formda çıkarılarak özele indirgenmiş. Genelde sıkışamaz akışkanlar üzerinde durulmasına rağmen, sıkışabilir akışkanlara ve termodinamiğe ait bazı temel kavramlar da verilmiş. Boyut analizi ve model teorisi için genel bilgiler verilerek, bilgisayar yardımıyla programlamaya yönelik konulara da değinilmiş. Ana kavramların yer aldığı konularda sonra Hidrolik mühendisliğinin temel uygulamalı konuları olan Boru ve Açık Kanal Hidroliği anlatılmış. Bu bölümler pratikte mühendislerin de yararlanabileceği şekilde hazırlanmış. Ayrıca, su darbesi, hareketli tabanlı akımlar ve kararsız açık kanal akımları gibi mühendislikte sıkça karşılaşılan problemler için temel kavramlar ve bunlara ait bazı tasarım kriterlerini içeren konulara da yer verilmiş.
Kitapta, günümüzde bilgisayar teknolojisinin kullanılmasıyla hızla gelişen hesaplamalı akışkanlar dinamiğine giriş isimli konuya yer verilmiş. Böylece, konunun okuyucuya tanıtılması amaçlanmış. Kitapta her bölümün sonunda olmak üzere konular ile ilgili toplam 325 çözümlü uygulamaya yer verilmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Akışkanların Özellikleri
.
Akışkanların Statiği
.
Akışkanların Kinematiği
.
Akışkanların Dinamiği
.
Potansiyel Akım Teorisine Giriş
.
Boyut Analizi ve Model Teorisi
.
Boru Hidroliği
.
Kararlı Açık Kanal Akımlarının Hidroliği
.
Hesaplamalı Hidroliğe Giriş
.
Su Darbesi
.
Kararsız Açık Kanal Akımlarının Hidroliği
.
Hareketli Tabanlı Akımların Hidroliğine Giriş