Evlilik Birliğinin Sona Ermesi Yasin Girgin  - Kitap

Evlilik Birliğinin Sona Ermesi

1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
239
Barkod:
9786056224218
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap bir gereksinim nedeniyle ortaya çıktı. İlk olarak fakülte, sonrasında avukatlık meslek hayatım boyunca karşılaştığım hukuki problemlerin çözümü için ilk yaklaşımım her zaman konu anlatımı olan kitaplara başvurmak şeklinde olmuştur. Bununla birlikte piyasada mevcut teorisyenlerin yazdıkları kitaplar, öğreti, kaynak kanunun uygulaması, kanunun gerekçeleri ile dolu olmakla birlikte Yargıtay uygulamasına çoğunlukla sadece karar numaralarına atıf ile olmaktadır. Pratisyenler ise konu anlatımına hemen hemen hiç girmeyerek Yargıtay kararlarının tam metnini içeren ve bu yüzden gereğinden fazla kalın, birbirinin aynı pek çok kararı içeren kitaplar yazmaktadır.
Hal böyle iken uygulamacıların - en azından benim - arzusu hem konu anlatımını hem de ilgili emsal kararı içeren teori ile pratiğe aynı oranda değerveren kitaplardır. Elinizde tuttuğunuz bu kitap ile konu anlatımlarında, değinilen konuya ilişkin Emsal Yargıtay Kararı ilgili bölümü ile sınırlı olacak şekilde verilmiştir. Meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunun elinin altında kararlara ulaşabilecekleri programlar, açık internet kaynaklarının mevcut olduğu düşünülerek ne kararların tamamı kitaba alınarak kalınlaşmasına neden olunmuş ne de sadece karar numarasına atıf yapılarak, kararın okuyucu tarafından ayrıca araştırılması zorunluluğuna neden olunmuştur.
Elbette ki aşılamaz bir kitap yazmak ne benim ne de bir başkasının imkanı dahilinde değildir. Yine hatanın insana mahsus olduğunu hatırlatıp bu mazeretin arkasına sığınmadan kitaptaki olası hatalarım ve eksikliklerim için hoşgörünüzü rica ediyorum. Umarım okuyucuya yararlı olmuşuzdur. Her türlü görüş, öneri ve eleştiriniz için bana ulaşabileceğinizi belirtmeme gerek yoktur umarım. Saygılar, selamlar...(Av. Yasin Girgin)
Kitapla İlgili Kategoriler