Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Hukukunda Aile Hayatının Korunması Aileye Multidisipliner Bir Yaklaşım Dr. Süleyman Mortaş  - Kitap
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Hukukunda

Aile Hayatının Korunması

Aileye Multidisipliner Bir Yaklaşım

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
769
Barkod:
9786051467771
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
330,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Aile hayatına saygı ve aile hayatının korunması, insan hakları odaklı olarak ele alındığında, klasik/negatif hak ve sosyal hak boyutları olduğu görülür. Aile hayatına saygı hakkı denildiğinde, ulusal ve uluslararası düzenlemelerde, aile hayat alanının özel hayatla birlikte anılması, çoğu zaman aile hayatının özel hayat alanı içinde telakki edilmesine neden olmaktadır. Oysa kesişen yönleri olsa da, aile hayat alanının özel hayattan farklı bir anlamı vardır.
Bu çalışma ile bu iki alanın, yani özel hayat alanı ile aile hayatı alanının fark kümesi ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu fark kümesi ortaya konulduğunda, aile hayatına neden saygı duyulması gerektiği ya da ailenin neden korunması gerektiği sorusuna da cevap bulunması gerekmektedir. Ailenin her şeyden önce devletler açısından önemi olan toplumun temeli gerçeğinden hareketle; ailenin duygusal işlevi, çocuğa temel eğitimin verildiği yer olarak pedagojik işlevi, başta çocuklar olmak üzere diğer aile üyelerinin korunması açısından ailenin güvenlik işlevi, toplumda devamlılığın sağlanması/üreme açısından neslin devamı işlevleri araştırma kapsamına alınarak soruya cevap aranmıştır.
Çalışma da, aile hayatına saygı ve aile hayatının korunması insan hakları eksenli olarak (klasik/negatif hak ve sosyal hak boyutları ile) ele alınmış; Türk Hukuku ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçeveli, daha çok ABD hukuku ile kısmen de kimi Avrupa Konseyi ülkeleri ile karşılaştırmalı olarak yapılan inceleme ile aile hayatına saygı ve ailenin korunması açısından, insan hakları standardı belirlenmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavram ve Kapsam Olarak Aile ve Aile Hayatının Korunması Hakkı
.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde Aile Hayatının Korunması
.
Türk Hukukunda Aile Hayatına Saygı ve Ailenin Korunması
.
Türkiye'de Ailenin Korunmasında Muhatap Olarak Devlet
.
Ailenin Korunmasında Özel ve Özerk Enstrümanlar
Kitapla İlgili Kategoriler