Çevrenin Silahlı Çatışmalar Esnasında Korunması Dr. Gökhan Güneysu  - Kitap

Çevrenin Silahlı Çatışmalar Esnasında Korunması

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
246
Barkod:
9786051464886
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası kamuoyunun çevre sorunları ile ilgilenmeye başlaması oldukça yeni tarihli bir gelişmedir. Bu ilgi genellikle barış zamanında ortaya çıkabilecek kirlenmelere yönelik olmakla beraber, Vietnam ve diğer çatışmalar sırasında yaşanan olumsuzlukların da öğretici etkisi sonucunda silahlı çatışmalar sırasında da çevresel unsurların korunmasının gerekliliğine ve bu amacı gerçekleştirecek hukuki altyapının eksikliğine dair bir farkındalık oluşmuştur. Bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik olarak Uluslararası İnsancıl Hukuk’un bünyesine eklenen düzenlemeler mevcuttur. Dolaysız olarak çevresel korumayı amaçlayan insancıl hukuk hükümlerinin incelenmesi çalışmanın önemli bir kısmını oluşturmaktadır.
Ayrıca, insancıl hukukun diğer konularda öngörülmüş ve fakat dolaylı olarak çevresel korumaya da katkısı bulunan hükümleriyle genel ilkeleri de bu incelemede ele alınacaktır.
İkinci bölümdeki bu incelemenin bünyesine Uluslararası Ceza Hukuku’nun konu hakkındaki hükümleri de dâhil edilmiştir. Son olarak, silahlı çatışmalar sırasında, aslında barış zamanı için öngörülmüş olan Uluslararası Çevre Hukuku hükümlerinin uygulamasının mümkün olup olmadığı araştırılacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışmanın Konusunun Tanımlanması Takip Edilen Metot Konunun Tarihsel Gelişimi
.
Silahlı Çatışmalar Sırasında Çevrenin Korunması Konusundaki İnsancıl Hukuk ve Uluslararası Ceza Hukuku Hükümleri
.
Bir Alternatif Olarak Uluslararası Çevre Hukuku’nun Silahlı Çatışmalar Sırasında Uygulanması