Devlet, Piyasa, Mafya Prof. Dr. Kenan Bulutoğlu  - Kitap

Devlet, Piyasa, Mafya

1. Baskı, 
Ocak 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
501
Barkod:
9789756145579
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
125,00
İndirimli (%80):
25,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yirminci yüzyıla giriş yıllarında devletler ve piyasalar büyük devrimlere sahne oldu. Devletler demokrasi uygulamasına geçtiler, demokrasi içindekiler de yoğunlaşırdılar. Piyasalar küresel boyutlara ulaştı. Ama düzen bozucular, üretmeden kazananlar, şiddete ve rüşvete başvuran mafyalar küreselleşmenin yarattığı birtakım fırsatları kullanmada gecikmediler.
Türkiye hem iç hem de dış politikalarında bu gelişmelerden etkileniyor. Ama yararlı fırsatları yakalamada, zararlı tehlikeleri savuşturmada başarılı olduğu söylenemez."Devlet, Piyasa, Mafya" küreselleşmenin fırsatlarını, tehlikelerini ekonomik analizle değerlendiriyor. Uluslararası ilişkileri güncel olgulara dayanarak anlatıyor ve yorumluyor.
Yazarın 4 kitaplık bir seri olarak çıkardığı Dünya Kazan Ben Kepçe serisinin son eseri Devlet Piyasa Mafya kitabı.
Yirminci yüzyıla giriş yıllarında devletler ve piyasalar büyük devrimlere sahne oldu. Devletler demokrasi uygulamasına geçtiler. Demokrasi içindekiler de yoğunlaştırdılar. Piyasalar küresel boyuta ulaştı. Ama düzen bozucular, üretmeden kazananlar şiddete ve rüşvete başvuran mafyalar küreselleşmenin yarattığı fırsatları kullanmada gecikmediler.
Türkiye’de bu gelişmelerden etkileniyor. Ama yararlı fırsatları yakalamada ve zararlı tehlikeleri savuşturmada başarılı olduğu söylenemez.
Kitap küreselleşmenin fırsatlarını, tehlikelerini ekonomik analizle değerlendiriyor. Yazarın büyük bir ustalıkla kaleme aldığı bu kitabı okuduğunuzda okumak için “ne çok” nedeniniz olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Devletler Kulübü: Birleşmiş Milletler
.
Devletin Doğuşu
.
Devlet ve Din
.
Devlet Kuramı
.
Haçlı Seferleri
.
Dünyaya Hükmeden Bir Dev: ABD
.
Kabuk Değiştiren Bir Dev: Rusya
.
Bir Demokrasi Devi: Hindistan
.
Dünya Devi Çin mi Olur Hindistan mı?
.
Mafya ve Tekel
.
Kamusal Alanda Mafya
.
Devletin Bunalımı: Terör, İsyan, Çöküş
.
Ulusal ve Uluslar Arası Terör
.
Sivil Toplum Örgütleri
.
Küresel Üretim, Küresel Piyasa
.
Birleşmiş Milletler: Bunalım, Yeniden Doğuş