Eğitim Bilimine Giriş Prof. Dr. Mehmet Taşpınar  - Kitap

Eğitim Bilimine Giriş

5. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
385
Barkod:
9786056326349
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüz toplumlarının temel amaçlarından biri, bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek olarak özetlenebilir. Bunu sağlamanın başlıca yolu ise nitelikli eğitimden geçmektedir. Etkili ve verimli bir eğitim, ancak nitelikli öğretmenler yetiştirmekle mümkündür. Böyle bir öğretmenin nasıl yetiştirileceği, tüm eğitim sistemlerinde her zaman üzerinde çalışılan bir araştırma konusu olmuştur.
Türkiye’de de yaklaşık 150 yıldır öğretmen yetiştirme konusunda önemli deneyimler elde edilmiştir. 1997 yılı sonrasında Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılanması sürecinde “Öğretmenlik Mesleğine Giriş” dersi önemli bir işleve sahip olmuştur. Ancak 2006 yılında, özellikle ilköğretime öğretmen yetiştiren Eğitim Fakülteleri programlarında yeni bir düzenleme yapılmış ve öğretmenlik meslek bilgisi dersleri yeniden oluşturulmuştur.
Bu kapsamda ortaya çıkan “Eğitim Bilimine Giriş” dersinin içeriği gözden geçirilmiş, yeni oluşumla uyumlu hale getirilmiştir. Kitap, esas olarak bir öğretmenin sahip olması gereken temel öğretmenlik mesleği kültürünü kazandırmayı amaçlayan bir içeriğe sahiptir.