Temel Tıbbi (radyolojik) Görüntüleme Tekniği Dr. H. İbrahim Özdemir  - Kitap

Temel Tıbbi (radyolojik) Görüntüleme Tekniği

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
216
Barkod:
9789944157919
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
" Tıbbi(Radyolojik) Görüntüleme Tekniği" kitabı, Tıbbi görüntüleme sistemleri, sistemlerin fizik prensipleri ile ilgili sisteme ait görüntüleme teknikleri içermektedir.
Kitap içersinde fizik prensipler kolaylaştırarak anlatılmış, gereksiz sıkıcı ifadelerden kaçınılmıştır. Anlatımdan çok görsel içerikler ile zenginleştirilmiştir. Günümüz Radyoloji pratiğinde kulllanılmakta olan radyografik pozisyonlar net bilgiler için açıklanmış ve pratiğe yakın görseller ile pekiştirilmiştir. Pratikte çok fazla kullanılmayan detay pozisyonlar içermiştir.
Bilgi ve pozisyonlar daha çok Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD, yöntem ve uygulamaları baz alınarak anlatılmıştır. Kitabın sonuna ise temel manada Radyografik Anatomi eklenmiştir.
Kitap, SYHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarının İKMEP, müfredatına göre hazırlanmış olup, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Sağlık Meslek Liseleri ve ilgi meslek profosyenelleri için ders kitabı ve aynı zamanda başvuru kaynağı oluşturacak niteliktedir. Ayrıca Meslek Yüksek Okullarının Biyomedikal cihaz Teknolojileri programı öğrencilerinin Tıbbi Görünleme Sistemleri dersi için de kaynak oluşturmaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler