Kalkülüs C:1 Prof. Dr. Mehmet Sezer, Doç. Dr. Nurcan Baykuş Savaşaneril  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x24
Sayfa:
1050
Barkod:
9786059929059
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
438,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap fen, mühendislik ve iktisadi idari bilimler fakültelerinin çeşitli bölümlerinde, başlangıç aşamasında, okutulan Kalkülüs derslerinde kullanılmak amacıyla hazırlanmıştır. Aynı zamanda Eğitim, Teknik Eğitim ve Ziraat Fakülteleri ile Yüksekokullardaki matematik derslerini alan öğrenciler de bu kitaptan yararlanabileceklerdir. Özellikle, üniversiteye yeni başlayan ve değişik liselerden gelen öğrencilerin, öncelikli olarak, temel matematik konularına gereksinim duyacakları bir gerçektir.
Bu gereksinimler her daldaki öğrenciye göre farklıdır; fakat fonksiyon, limit ve süreklilik, türev ve diferansiyel gibi bilgiler, her dalda öncelikli bilinmesi gereken konulardır. Diğer bir deyişle, öğrenci bu konulan anlamadan geçerse ileriki konularda ve bağlantılı olan derslerde başarısızlığa uğrayabilir. Bu amaçla, Kalkülüsün ilk serisi olarak "Kalkülüs Cilt I" adı altında, sadece temel (ön) matematik kavramlarının yanı sıra fonksiyon, limit, süreklilik, türev ve diferansiyel konuları ve yukarıda bahsedilen bazı dallardaki uygulamaları, her daldaki öğrencilerin anlayabileceği şekilde açıklamalı olarak sunulmuştur.
Kalkülüs Cilt I de grafikler yardımı ile görsellik ön plana çıkarılmış, bol örnek ve açıklamalı problemlere yer verilmiş; ayrıca kesim veya bölüm sonunda, öğrencilerin kendilerini sınamalarına olanak sağlayan cevaplı alıştırmalar (problemler) verilmiştir. Böylece, kitap, öğrenciyi formülleri ezberlemenin ötesinde düşünmeye sevk edecektir ve ayrıca mümkün olduğu kadar başkasına fazla gereksinim duymadan kendi kendisini deneme olanağı sağlayacaktır. Bu baskının, öğrencilerin konulan ezberlemeden öğrenmelerine ve dersi sevmelerine yardımcı olacağını; en önemlisi kendilerine güven sağlayacağı düşünülmüştür.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fonksiyonlar
.
Grafikler
.
Fonksiyonlarda Limit ve Süreklilik
.
Türev ve Diferansiyel
.
Türevin Uygulamaları
.
Transandant (Aşkın) Fonksiyonlar
.
Belirsiz İntegral
.
Belirli İntegral
.
İntegralin Uygulamaları
.
Diziler
.
Seriler
.
Birinci Mertebeden Diferansiyel Denklemler