Enerji İletim Sistemleri Cilt: 5 Elektriksel Hesaplar Selim Ay  - Kitap

Enerji İletim Sistemleri Cilt: 5

Elektriksel Hesaplar

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
641
Barkod:
9789755116839
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
900,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Enerji iletim sistemleri enerji iletim hatlarından (hava hatları, yeraltı kabloları, denizaltı kabloları) ve transformatör merkezlerinden (açık-klasik tip ve gaz izoleli tip-GIS) meydana gelmektedir. Enerji iletim sistemleri, enerji üretim sistemleri (santraller) ile enerji dağıtım sistemleri (mesken ve sanayi yükleri) arasındaki bağlantıları gerçekleştirmektedir.
Bu kitap, 6 cilt olarak planlanan "Enerji İletim Sistemleri" kitap serisinin beşincisidir ve elektriksel hesapları içermektedir. Bu Kitap (cilt 5); YTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü Lisans Programındaki "Enerji İletim Sistemleri" ve YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programındaki "Enerji İletim Sistemlerinin Tasarımı" derslerinin konularını (cilt 1, 2,3, 4 ve 6 ile birlikte) kapsamaktadır.
Sekiz bölümden oluşan kitabın ikinci, üçüncü ve dördüncü bölümlerinde sürekli işletmeye ait hesaplara yer verilmiştir; beşinci, altıncı ve yedinci bölümlerde ise geçici işletmeye ait hesaplar bulunmaktadır. Kitabın birinci bölümünde genel tanımlar ve sekizinci bölümünde işletmeye ilişkin büyüklükler verilmiştir.
(Önsözden)