Yakıtlar ve Yanma Mustafa Acaroğlu  - Kitap

Yakıtlar ve Yanma

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
164
Barkod:
9786053952923
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsanlık, ateşi enerji kaynağı olarak bulup kullanmaya başladığından beri, yakıt ve yanma kavramı ayrılmaz bir bütün oluşturmuştur.
Yanma denince akla ilk önce ısı ve sıcaklık kavramları gelmektedir. Bunlardan her birinin günümüzde ayrı çalışma alanları oluşturduğu bir gerçektir. Yanma, bir kimyasal olaydır. Amaç, kimyasal enerjinin termik enerjiye dönüşümü yoluyla ısı ve enerji elde etmektir. Yanma, oksijenin yakıtla birleşmesini etkileyen fiziksel, kimyasal ve termodinamik olayların toplamıdır. Bu birleşmede meydana gelen reaksiyonlar, oksitlenme reaksiyonlarıdır.
Yakıt, ansiklopedik anlamıyla kimyasal yapısında bir değişim meydana geldiğinde enerji (ısı) açığa çıkaran her türlü malzeme ve maddeye verilen genel bir terimdir. Yakıtların esas maddesini organik karbon teşkil eder. Isı, bu organik karbonun oksijen ile reaksiyonu sonucunda açığa çıkar.
Bu çalışma ile temel amaç, üniversitelerimizde mühendislik, teknik eğitim, eğitim ve fen fakültelerinde okutulan yakıtlar ve yanma konularına temel teşkil edebilecek ve referans kaynak oluşturmaktır.