Ceza Hukuku Dergisi Sayı:8 Aralık 2008 Doç. Dr. Veli Özer Özbek

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:8 Aralık 2008

1. Baskı, 
Aralık 2008
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
194
Barkod:
1307085108126
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Dergimizin 2008 yılının son sayısını sizlerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Dergimizin bu sayısında Prof.Dr. Hakan HAKERİ’nin Amerikan Ceza Hukuku’na Genel Bir Bakış, Cengiz OTACI’nın Türk Ceza Hukukunda Cenin Düşürtme Ve Cenin Düşürme Suçları, Dr. Olgun DEĞİRMENCİ’nin Uluslararası Ceza Hukukunda Komuta Sorumluluğu İlkesi, Murat AYDIN’ın Adli Aramada Hazır Bulunacak Kişiler ve Arama Tanıkları, Arş. Gör İlker TEPE’nin Türk Ceza Hukukunda “ Eleştiri Amacıyla Yapılan Düşünce Açıklamaları” İle Hakkın Kullanılması Hukuka Uygunluk Nedeni Arasındaki İlişkiye Genel Bir Bakış, Orçun GÜNDÜZ’ün Cumhurbaşkanı’nın Cezai Sorumluluğu adlı makaleleri ile Arş. Gör. İlker TEPE’nin Federal Alman Anayasa Mahkemesi’nin Online Araştırmalara İlişkin 28 Şubat 2008 Tarihinde Verdiği Karar (Özet) başlıklı çevirisi yer almaktadır.
Dergimizin bu sayısı da akademisyenlerle uygulamacıların makalelerinin birlikte yer aldığını bir çalışma olma vasfını korumaktadır. Diğer hukuk dallarında olduğu gibi Ceza Hukuku’nda da teorinin uygulamadan uzak kalması o bilim dalı için söz konusu olabilecek en büyük sakıncalardan birisidir. Akademisyenler ile uygulamacı meslektaşlarımızın bir araya gelme fırsatı bulduğu sempozyumlar kadar bilimsel yayınlar da önemli bir yere sahiptir. Dergimizin bu yayınlardan birisi haline geliyor olması bizleri daha çok memnun etmekte ve bir sonraki sayılar için umutlandırmaktadır.
Tüm yazarlarımıza ve Seçkin Yayınevi çalışanlarına bu sayının yayınlanmasındaki katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bir sonraki sayılarımızda buluşmak dileğiyle, nice mutlu yıllara...(Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Prof. Dr. Hakan Hakeri: Amerikan Ceza Hukukuna Genel Bir Bakış
.
Cengiz Otacı: Türk Ceza Hukukunda Cenin Düşürtme ve Cenin Düşürme Suçları
.
Dr. Olgun Değirmenci: Uluslararası Ceza Hukukunda Komuta Sorumluluğu İlkesi
.
Murat Aydın: Adli Aramada Hazır Bulunacak Kişiler ve Arama Tanıkları
.
Araş. Gör. İlker Tepe: Türk Ceza Hukukunda “Eleştiri Amacıyla Yapılan Düşünce Açıklamaları” İle Hakkın Kullanılması Hukuka Uygunluk Nedeni Arasındaki İlişkiye Genel Bir Bakış
.
Av. Orçun Gündüz: Cumhurbaşkanının Cezai Sorumluluğu
.
Çeviren: İlker Tepe: Federal Alman Anayasa Mahkemesinin Online Araştirmalara İlişkin 28 Şubat 2008 Tarihinde Verdiği Karar (Özet)