SPK Bağımsız Denetim Dr. Davut Pehlivanlı, Dr. Ebubekir Ayan  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1203
Barkod:
9786053770015
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
41,67
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
90’lı yıllardan itibaren ortaya çıkan ve çok büyük boyutlu zararlara neden olan şirket iflaslarının önemli kısmı, uzmanlar tarafından denetim süreçlerindeki eksikliklere yakından ilişkilendirilmektedir. Özellikle 2000 yılında patlak veren ENRON skandalı, denetim işlevinin işletmenin başarısının yanında başarısızlığında da ne derece etkili olabileceğini açıkça ortaya koymuştur.
Söz konusu gelişmeler, denetim mesleğine ve dolayısıyla denetim sertifikasına olan ilgiyi de yoğun bir biçimde arttırmıştır. Bağımsız denetim sertifikası, bu alanda kariyer yapmaya planlayanlara gerek işe başlama aşamasında gerekse kariyer basamakları boyunca önemli avantajlar sağlamaktadır. SPK Bağımsız Denetim lisanslama sınavlarına dönük olarak hazırlanan bu çalışma, alanında uzman akademisyenler tarafından yoğun ve titiz bir çalışma süreci sonunda ortaya çıkmıştır.
Bu kapsamda, SPK tarafından ilan edilen geçmiş yıllara ait yüzlerce soru taranmış ve konu anlatımları buna göre şekillendirilmiştir. 2009 Ocak sınav dönemi dahil olmak üzere önceki sınav dönemlerine ait tüm sınav sorularının açıklamalı çözümlerine kitapta yer verilmiş, adayların verimli bir hazırlık sürecinden geçmelerini sağlamak amacıyla ayrıca hazırlanan cevaplı testlerle çalışma daha da zenginleştirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çözümlü Örnek Sorular
.
Cevaplı Testler
Kitapla İlgili Kategoriler