Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Açısından Yoksul Sosyal Konutları Türkiye'de Sosyal Konut Politikaları ile Yoksulluğun Yönetimi Mustafa Koçancı  - Kitap

Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Açısından Yoksul Sosyal Konutları

Türkiye'de Sosyal Konut Politikaları ile Yoksulluğun Yönetimi

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
272
Barkod:
9786052471128
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Yoksul Sosyal Konut" adı verilen alanlarının belirlenmesi, konutların üretim süreci, donatı ve donanım problemlerinin yanı sıra konut yararlanıcılarının sahip olduğu sosyo-ekonomik ve kültürel profilleri aşağıda belirtilen çok sayıda sorunun ortaya çıkmasına sebep olmuştur ki bu sorunların en başında sosyal dışlanma problemi gelmektedir ve bu dışlanma problemi, ötekileştirmenin ilk adımı olarak, konut alanlarının isimlendirilmesinden başlamaktadır.
Bu çalışma kapsamında sosyal dışlanma olgusu, güncel içeriğinin dışında farklı bir tarihsel köken ilişkisi içerisinde incelenmeye çalışılmaktadır. Bu bağlamda, sosyal dışlanma olgusuna sınıf ve sınıfaltı perspektifinden bakmanın, sosyal dışlanma probleminin ortadan kaldırılmasında paradigmal bir değişikliği gündeme getireceği düşünülmektedir. Bu çerçevede öncelikle kapitalizm içinde sosyal dışlanmaya uğrayan kesimlerin sınıfsal portrelerinin çıkarılmasına ve inceleme alanı olaraksa dezavantajlı olan yoksul sosyal konut yararlanıcılarının kentteki varoluş, sistemle çatışma ve sistemin içine dâhil olma dinamikleri incelenmiş. Bu bakımdan kitabın, özellikle yoksulluk ve sosyal dışlanma tartışmalarına ilgi duyan kişiler için yararlı olacağı düşünülmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yoksulluk–Sınıf ve Toplumsal Tabakalaşma
.
Sosyal Dışlanma
.
Sosyal Konut
.
Bulgular ve Değerlendirme