Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Doç. Dr. Ahmet Gündüz  - Kitap

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

2. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
320
Barkod:
9786055145125
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye Cumhuriyeti Devleti engin bir tarihi tecrübeye sahiptir. Yarınlarımızın umudu olan gençlerimizin gelecekte ülkemizin mukadderatında söz sahibi olabilmeleri ve devletimizi her türlü tehlikelerden koruyabilmeleri için yaşanan tarih tecrübesinden istifade etmeleri zorunludur. Üzerinde yaşadığımız vatanın hangi şartlarda, nasıl ve ne şekilde kurulduğu bilinmeden kıymeti takdir edilmeyeceği gibi, yaşanan acı tecrübelerin tekrar yaşanması da kaçınılmaz olacaktır.
Tarih milletlerin hafızasıdır. Dolayısıyla milletler tarihlerini bildikleri ölçüde var olmayı başarırlar. Öyleyse gençlerimize tarih sevgisi, şuuru ve bilinci verilmesi hayati önemi haizdir. Bu maksatla çalışmada; iki yüzyıldan beri uğradığımız felaketlerin sebep ve sonuçları, dünden bugünlere nasıl gelindiği, onurlu ve şerefli bir mücadelenin nasıl verildiği, Türk İnkılabı' nın temel felsefesi ile Atatürkçü düşünce sistemi açıklanmaktadır.
Ayrıca, yeni neslin; milli, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, milletini seven, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen birer vatandaş olarak bilinçlenmesi hedeflenmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yıkılış Sürecinde Osmanlı Devleti ve Yenileşme Çabaları
.
XX. Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti
.
Milli Mücadele Hazırlık Dönemi
.
Milli Mücadele Ya İstiklal Ya Ölüm
.
Milli Mücadelenin Ekonomik Kaynakları
.
Mudanya'dan Lozan'a Milli Mücadele
.
İnkılaplar Dönemi (1919–1937)
.
Çok Partili Hayata Geçiş Denemeleri ve Önemli Siyasi Olaylar
.
Türk Dış Ticaret Politikası
.
Atatürk'ün Temel Bütünleyici İlkeleri
.
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kronolojisi