Karayolları Trafik Kanunu Tanım ve Kavramları Filiz Berberoğlu Yenipınar  - Kitap

Karayolları Trafik Kanunu Tanım ve Kavramları

1. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
472
Barkod:
9786057615404
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
320,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Trafik kazalarında bazı kavramlar sıralı olarak incelenmiş. Yazar trafikle ilgili diğer çalışmalarında inceleyemediği hususları araştırmaya çalışmış. Ör. Karayolunun tanım ve kavramı ile ZMMS veya Kasko sigortalı aracın kayıt ve bilgileri ile tazminat kapsamında olup olmadığı çok önemlidir. Trafik kurallarına kesinlikle uyulması gerekir ki telafisi imkansız zararlar oluşmasın.
2918 Sayılı KTK'nin 99/1. maddesi ile Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'nın B.2.b maddesi gereğince trafik sigortacısının zarar giderim yükümlülüğünün süresi, rizikonun ihbarı ve gerekli belgelerin sigortacıya iletildiği tarihten itibaren 8 işgünü olarak belirlenmiştir. Bu sebeple usulüne uygun bir başvuru yapılıp yasada belirlenen süre dolmadan trafik sigortacısı bakımından alacağın muacceliyetinden ve dolayısıyla temerrüdünden söz edilemez.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tazminat Davalarında Genel Bilgiler –Yüksek Yargı Kararları
.
28 Aralık 2018 Tarihli – Karayolları Trafik Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
.
24 Nisan 2019 Tarihli – Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
.
24 Nisan 2019 Tarihli – Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik
Kitapla İlgili Kategoriler