Kamu Ekonomisi Prof. Dr. Güneri Akalın  - Kitap
5. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
480
Barkod:
9786055145842
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Türkiye'de yayınlanan ilk Kamu Ekonomisi kitabı olup, beşinci baskısını yapmaktadır. Kamu Ekonomisi yaklaşımı, Kamu Maliyesi'nin, İktisat'ın bir alt dalı olarak ele alınması ile ortaya çıkmış.
Kitap, bir toplumun hayatındaki iki büyük örgütlenme olan devlet ve piyasa ilişkilerini ele alarak kamunun etkin kaynak tahsislerini ve sonuçlarını incelemekte. Bilindiği gibi devlet, piyasa başarısızlıkları sonucu olarak, kamusal mallar(kamu hizmetleri) sağlamak için kurulmuş bir kurumdur. Aslında piyasa başarısızlıklarının tedavisi için ortaya çıkan devletin müdahalesinin de; doğurduğu başarısızlıklar(israf) mevcuttur.
Kitap, kamu sektöründe kaynak tahsis mekanizmalarını, dışsallıkları, gelirin yeniden dağılımını, maliyet yarar analizini, beşeri sermaye teorisini (eğitim harcamalarını), vergi teorisindeki gelişmeleri, ele alarak incelemekte. Bu kitap, Kamu Ekonomisi dersi öğrencileri ve seçme sınavlarına hazırlananlar için Kamu Ekonomisi/Kamu Maliyesi alanında değerli bir referans eserdir.
(Tanıtım Bülteninden)