Uygulama Örnekleriyle Elektroanalitik Kimya Prof. Dr. Selehattin Yılmaz  - Kitap
Uygulama Örnekleriyle

Elektroanalitik Kimya

4. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
287
Barkod:
9786053443513
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Elektroanalitik kimya, maddelerin elektriksel özelliklerinin ölçülerek kalitatif ve kantitatif analizlerinin yapılması amacıyla kullanılan teknikleri içeren bilim dalıdır. Bu kitabın amaçlarından birisi, elektroanalitik kimyanın temellerini ve modern tekniklerini {voltametri, potansiyometri.kulometri ve kondüktometri) öğretmek ve bu sayede, istenilen analizleri doğru, güvenilir, hassas ve kolay bir şekilde gerçekleştirmektir. İyi analiz sonuçlarının alınabilmesi ve bunların doğru değerlendirilmesi ancak elektroanalitik kimyanın ve bunların temel eşitliklerinin iyi bilinmesi, anlaşılması ve uygulanmasıyla mümkündür.
Elektroanalitik kimya enstrümental analiz, analitik kimya kitaplarında bir bölüm olarak yer almıştır. Oysaki, sadece elektroanalitik kimya ve uygulama örneklerinin kapsamlı olarak anlatıldığı Türkçe kitaplar az sayıdadır. Bu nedenle, çok sayıda Türkçe ve yabancı kaynaktan (kitap, literatür vb.) yararlanarak hazırlanan bu eserin diğer bir amacı ise, lisans öğrencilerine ve özellikle lisans üstü öğrenim gören öğrencilere faydalı olmaktır.
Elektroanalitik teknikler, kimyanın her dalı(analitik kimya, biyokimya, organik kimya, inorganik kimya, riziko kimya), gıda mühendisliği, jeoloji mühendisliği, ziraat, su ürünleri, arkeoloji ve son yıllarda özellikle biyoloji, tıp, eczacılık (farmasötik analizlerde) ve çevre mühendisiği gibi (su-toprak-hava örneklerinde) bilim dallarındaki araştırmalarda ve sanayideki analizlerde önemli bir rol oynar.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Elektroanalitik Kimyaya Giriş
.
Elektroanalitik Kimyada Yaygın Olarak Kullanılan İstatiksel Terimler,Eşitlikler,İşlemler ve Uygulanan Metodun Geçerliliği (Validasyonu)
.
Voltametri
.
Potansiyometri(Potansiyometrik Analizler)
.
Kulometri
.
Kondüktometri