Olimpik Çocuk – 1 Matematik Yarışmalarına Hazırlık (3. 4. Sınıflar İçin) Kurbani Kaya, İbrahim Erkol, İrfan Özkaya  - Kitap
Olimpik Çocuk – 1

Matematik Yarışmalarına Hazırlık

(3. 4. Sınıflar İçin)

2. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
142
Barkod:
9786055255404
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Matematik dünyada insan aklının en büyük ortak değeridir. Birey, toplum, bilim ve teknoloji için vazgeçilmez bir değerdir. Kainat kitabının dilidir matematik. Kitap matematiğin gizemli dünyasına adım atmak isteyen parlak zekalı öğrenciler için hazırlanmış olup öğrencilere doğru ve mantıklı düşünmeyi, problem çözme becerilerini kazanmayı ve farklı bakış açıları kazandırmayı hedeflemektedir.
Kitapta bulunan şekil, yetenek problemleri, günlük hayat problemleri ve sayma-sıralama problemleri ile problem çözme, analitik ve soyut düşünme, akıl yürütme gibi matematiksel becerilerinizi geliştireceksiniz. Bilemediğiniz soruların cevaplarını ve çözümlerini çözümler bölümünden öğrenebileceksiniz. Bu sayede hemen hemen her ilde ve ulusal çapta yapılan matematik yarışmalarına daha hazır hale geleceksiniz.
Kitap 3. ve 4. sınıflar için hazırlanmış olup, 5. sınıfa da ön hazırlık niteliğindedir. Matematik Olimpiyatlarına hazırlık için küçük bir başlangıç ve özel yarışmalar için ise yardımcı bir kaynaktır. Bizlere düşen öğrencilerimizi bu tür sınavlara teşvik ederek matematiğe ilgisini arttırmak ve geleceğin bilim insanlarını ülkemize kazandırmada katkıda bulunmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Şekil ve Yetenek Problemleri
.
Günlük Hayat Problemleri
.
Sayma – Sıralama – Seçme – Garantileme Problemleri
.
Cevap Anahtarı & Çözümler