Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   

×
Probiyotik Yüzyılı
 (Editör),  (Editör),  (Editör),  (Editör)
Şubat 2020 / 1. Baskı / 677 Syf.
Fiyatı: 65.00 TL
4 günde kargoya verilir.
 
Sepete Ekle
   

―Yiyecekleriniz sizin ilacınız olsun

Hippocrates Probiyotikler, gıdalarla ya da saf olarak alındıklarında tüketici sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratan canlı mikroorganizma kültürleri, olarak tanımlanmaktadır. Vücudumuzda bulunan probiyotik mikroorganizmaların tamamı birçok organımızdan daha ağır ve sayısal olarak toplam hücrelerimizden on kat daha fazladır. Bu mikroorganizmalar, sadece mide bağırsak sistemimizde değil; burun, kulaklar, özofagus, bademcikler, göz, vajina ve üriner sistem başta olmak üzere, tüm vücudumuzda yaşamlarını sürdürebilme yeteneğindedir. Günümüzde; immün bağışıklık yanıtlarının güçlendirilmesinden, patojenlerle ve hatta kanserle mücadeleye kadar, probiyotiklerle beslenmenin sayısız yararından söz edilmektedir.

Probiyotikler üzerinde yürütülen yoğun bilimsel çalışmalardan elde edilen kanıtlar ışığında, 21. yüzyılın ―Probiyotik Çağı‖ olacağına dair öngörünün taraftarları giderek artmaktadır.

Probiyotik çağının aralanan kapısından girmeden önce konunun tüm yönleriyle irdelendiği bir farkındalığın oluşturulması zorunludur. Bu kitabın yayına hazırlanmasında, yukarıda özetlenen gereksinimler temel itici güç olmuş. Yine aynı gerekçelerle kitabın hitap edeceği kitle olarak; bilim insanlarından teknologlara, lisans öğrencilerinden toplumun her katmanındaki tüketicilere kadar geniş bir yelpaze seçilmiş.

(Önsözden)

Konu Başlıkları
Probiyotiklerin Tarihçesi
Probiyotik Mikroorganizmalar I: Laktik Asit Bakterileri (LAB)
Probiyotik Mikroroganizmalar II: LAB Dışındaki Diğer Mikroorganizmalar
Probiyotik Kültürlerin Tanımlanması ve Güvenilirlik Kriterleri
Probiyotik Mikroorganizmaların Seçiminde Kullanılan Kriterler
Probiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri
Probiyotikler ve Sinbiyotikler
Probiyotik Kültürlerinin Muhafazası
Probiyotik Gıdalarda Yasal Düzenlemeler
Probiyotik Süt ve Ürünleri
Probiyotik Diğer Gıdalar
İlaç Sanayinde Probiyotik Kullanımı
Gastrointestinal Hastalıklarda Probiyotik Kullanımı
Yetişkin ve Yaşlıların Beslenmesinde Probiyotik Kullanımı
Hayvan Beslenmesinde Probiyotiklerin Kullanımı
Genetik Mühendisliği Uygulamaları Çerçevesinde Probiyotikler
Psikoprobiyotikler
İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu
Barkod: 9786257045674
Yayın Tarihi: Şubat 2020
Baskı Sayısı:  1
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 677
Yayınevi: Gazi Kitabevi
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

Muazzez Garipağaoğlu ...
Mayıs 2020
32.00 TL
Sepete Ekle
Aliye Özenoğlu
Mayıs 2020
27.00 TL
Sepete Ekle
Şahende Esin Göksu Şeker
Mayıs 2020
60.00 TL
Sepete Ekle
Ümit Aktaş
Mayıs 2020
29.00 TL
Sepete Ekle
 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | Uluslararası Yayınevi Belgesi | Hakkımızda | Bülten | Gizlilik ve Çerez Sözleşmesi | Üye Sayfası | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2020