171 Soruda Başkanlık Sistemi Hasan Tahsin Fendoğlu  - Kitap

171 Soruda Başkanlık Sistemi

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
479
Barkod:
9789751633330
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ile konuyu güncelleyerek daha bütüncül bir şekilde sunmak için hazırlanmış. Çalışma, teori ve uygulamayı (saha örneklerini) birlikte vermeyi amaçlamaktadır.
On beş ana başlık ve sonuç bölümünden oluşan 171 Soruda Başkanlık Sistemi kitabının birinci bölümünde Türkiye'deki anayasal, kültürel ve toplumsal derinlik baz alınarak Başkanlık Sistemi inceleniyor.
İkinci bölümde monarşi, cumhuriyet, üniter, bölgesel ve federal devlet gibi devlet modelleri üzerinde durulmaktadır. Üçüncü bölümde kuvvetler ayrılığı kavramı ayrıntılı olarak ele alınırken dördüncü bölüm İngiliz anayasa hukukunu, beşinci bölüm İngiliz hükûmet sistemi olan parlamenter sistemi, altıncı bölüm Fransız anayasa hukukunu, yedinci bölüm Fransız hükûmet sistemi Yarı Başkanlık sistemini incelemektedir.
Sekizinci bölümde ABD anayasa hukukunun ayrıntılarına inilmekte, dokuzuncu bölümde de ABD hükûmet sistemi Başkanlık sistemi ayrıntılarıyla açıklanmaktadır. Onuncu bölüm ABD – Osmanlı sistemlerinin karşılaştırılmasına ayrılmakta, on birinci bölümdeyse ABD ve Türkiye'deki yasama kuvveti mercek altına alınmaktadır. Eserin on ikinci bölümü ABD ve Türkiye'deki yürütme kuvvetinin ayrıntılarına ayrılırken on üçüncü bölümde ABD ve Türkiye'de yargı kuvveti, on dördüncü bölümde yeni anayasa çalışmalarında Başkanlık Sistemi ele alınmıştır. Anayasal değişimin irdelendiği on beşinci bölümün ardından sonuç bölümünde 171 Soruda Başkanlık Sistemi adı çalışmanın özetine yer verilmektedir.
(Önsözden)