Mali Müşavirler İçin Bilirkişilik Kılavuzu Atilla İnan, Rüknettin Kumkale  - Kitap

Mali Müşavirler İçin Bilirkişilik Kılavuzu

2. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
237
Barkod:
9789759538699
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargıya intikal eden hemen hemen bütün uyuşmazlıkların mali yönü vardır. Bu nedenle yargı organlarınca en çok aranan meslek grubu Mali Müşavirler olmaktadır. Bu nedenle meslektaşlarımızın bilirkişilik konusunda donanımlı olmaları gerekmektedir. Kaldı ki Mali Müşavirler mesleklerini icra ederken, kendi istekleri ile olmasa dahi bilirkişi olarak atanabilmektedirler. Çünkü bu işi meslek olarak yapanlar yargı organlarınca atandıklarında bilirkişilik yapmak zorundadırlar.
Kendilerini yenileme ve geliştirme özellikleriyle örnek bir davranış sergileyen meslektaşlarımızı hem bilirkişiliğe özendirmek, hem de daha kaliteli ve düzenli hizmet verebilmelerine yardımcı olmak amacıyla bu kitabı hazırlamış bulunuyoruz. 1. Baskısının mevcudu tükendikten sonra 2. Baskıyı yenilikler ile genişleterek hazırlardık.Bilirkişiliğin önemini, görevlerini, yetkilerini, sorumluluklarını vurgulayarak, sıkça karşılaşılan bazı konularda bilgi ve deneyimlerimizi örnek raporlar vererek meslektaşlarımızla paylaşmak istedik.
Adalet gibi kutsal bir kamu görevine katkıda bulunan ve bulunmak isteyen meslektaşlarımıza, gerek hukuksal, gerekse mesleki bilgimiz ve deneyimlerimizle yararlı olabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilirkişiliğin Önemi
.
Bilirkişiliğin Sosyolojik Gelişimi
.
Ceza Yargılamasında Bilirkişilik
.
Hukuk Davalarında Bilirkişilik
.
Faiz Hukuku
.
Uyarlama Davaları
.
İdari Yargıda Bilirkişilik
.
Mali Müşavirliğin Mesleği ve Bilirkişilik
.
Mali Müşavirlerden Bilirkişi Olarak İstenebilecek Rapor Çeşitleri