TDHP Uygulaması Kapsamında Kredilendirmede Finansal Tablolar Analizi Sektörel Örnek Uygulamalar Doç. Dr. Şenol Babuşcu, Doç. Dr. Adalet Hazar, Bade Ekim Kocaman  - Kitap
TDHP Uygulaması Kapsamında

Kredilendirmede Finansal Tablolar Analizi

Sektörel Örnek Uygulamalar

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x26
Sayfa:
307
Barkod:
9786059048545
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tek Düzen Muhasebe Sistemine uygun olarak kredilendirme sürecinde firmaların finansal tablolarının analiz sürecini kapsamlı bir şekilde ele alındığı kitapta öncelikle kredi kavramı ve kredilendirme süreci ile ilgili detaylı bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra, finansal analiz ve istihbaratın kapsamı ele alınarak finansal analiz sürecinde firma mali tablolarında yapılan aktarma-arındırmalar ile ilgili aşamalara değinilmiştir.
Ayrıca, finansal analiz yapılabilecek yöntemlerden bahsedildikten sonra dokuz farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara ait örnek finansal veriler üzerinden finansal analiz sürecinde izlenen adımlar uygulamalı olarak gösterilmiştir. Böylece, sektörel bazda mali verilere yansıyan farklılıklar ortaya konulmuş ve sektörlere özgü analizler yapılmıştır.
Kitap, finansal analiz konusundaki çalışmalara yeni başlayacaklara ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere faydalı olacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)