Dördüncü Basıdan Çeviri Yapı Dinamiği Teori ve Deprem Mühendisliği Uygulamaları Anıl K. Chopra  - Kitap
Dördüncü Basıdan Çeviri

Yapı Dinamiği

Teori ve Deprem Mühendisliği Uygulamaları

2. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
944
Barkod:
9786053553397
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
625,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, giriş düzeyi ve ileri lisansüstü düzeyi kitaplar arasındaki boşluğu doldurmaktadır. Deprem mühendisliği ve yapı dinamiği alanlarında iyi bilinen bir uzman olan yazarın bu eseri, yalnız deprem bölgelerindekiler değil, hemen her yerdeki öğrenciler için değerli olacaktır, çünkü modern mühendislik için yapı dinamiği bilgisi artık vazgeçilmez hâle gelmiştir.
Kitapta, titreşimler ve yapı dinamiği hakkında bilgi verilmekte, bu konuların deprem kaynaklı yer sarsıntıları nedeniyle oluşan yapı hareketlerine uygulamaları gösterilmektedir. Konular oldukça açık biçimde ve çok sayıda çözümlü örnekle sunulmuştur; öyle ki, böyle bir ders bulunmayan bir üniversitede okuyan bir öğrenci bile kitap üzerinde kendi başına çalışabilir. Hâlen uygulamada mühendis olarak çalışan okuyucular, konuyu bu kitaptan öğrenirken zorluk çekmeyeceklerdir. Sunulan içeriğin önemli bir özelliği, yapı dinamiği teorisinin, çok katlı binaların deprem davranışı ve tasarımına uygulanmasıdır. Bu kitapta verilen bilgiler, depreme dayanıklı tasarım üzerinde çalışan ve bu konuda kendilerini geliştirmek isteyen mühendisler için özellikle değerli olacaktır.
Her ne kadar kitabın kapsamı deprem mühendisliğine vurgu yapsa da, barındırdığı konular, yapıların rüzgâr kaynaklı titreşimleri ve şahmerdan kullanımı ya da araç trafiği gibi insan kaynaklı titreşimleri ile de ilgilidir. Titreşim ve yapı dinamiği üzerine rakipsiz bir ders kitabı olarak konuya ciddiyetle yaklaşan öğrencilere önerilebilecek bir kitaptır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tek Serbestlik Dereceli Sistemler
.
Çok Serbestlik Dereceli Sistemler
.
Deprem Etkisi Altındaki Çok Katlı Binaların Davranışı, Tasarımı ve Değerlendirilmesi