Kat İrtifakı Prof. Dr. E. Saba Özmen, Yrd. Doç. Dr. Gülşah Vardar Hamamcıoğlu  - Kitap
3. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
451
Barkod:
9786051525891
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Diğer Baskılar
1. baskı
Ağustos 1997
0
0 (%NaN)
Kitabın Açıklaması
Kat irtifakını tüm yönleriyle irdelemeye yönelik bu kitap dört bölümden oluşmaktadır. Yapılan bu sunumla, terminoloji, tarihçe, kat irtifakının doğuş nedenleri ve kanuni düzenlemeye değinilmiş giriş bölümünü takiben, birinci bölüm kat irtifakının kurulması ve niteliğine ayrılmıştır.
Kat irtifakı kurulmasını, maddi ve şekli yönü ile ele almak gerekir. Şöyle ki, maddi anlamda kat irtifakının değişik oluşma biçimlerini ayrı ayrı incelemek gerekir. Bu konuda KMK. Ek m. 4 ilginç hukuki sonuçlar taşımaktadır. Şekli yönünden kat irtifakının kurulması ise idari bir iş olan kat irtifakının tescili ve buna bağlı işlemlerin ayrı başlıklar altında incelenmesini gerektirmiştir.
İkinci bölüm, kat irtifakının getirdiği hüküm ve sonuçlara ayrılmıştır. Kitapta özellikle büyük önem taşıyan kat irtifakında yönetime esas olacak kat irtifakının doğurduğu borç ve yükümlülüklere bu başlık altında değinilmiştir. Bu borç ve yükümlülüklerin ihlaline bağlı sonuçlar da, kat irtifakından doğan uyuşmazlıkların yoğunlaştığı bu konuda ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Üçüncü bölüm kat irtifakının yönetimine ayrılmıştır. Kat Mülkiyeti Kanunu m. 17 hükmünün yetersizliği karşısında çeşitlilik kazanmış kat irtifakı yönetimi ayrıca, kat mülkiyeti yapılaşmasına bağlı olarak ortaya çıkan çeşitliliğe göre ayrı başlıklar altında irdeleme konusu yapılmıştır.
Kitabın dördüncü bölümü doğal olarak kat irtifakının sona ermesine ayrılmıştır. Bu bölümde, kat irtifakının çeşitli nedenlere bağlı olarak sona ermesi alt başlıklar halinde araştırma konusu yapılmış ve öneriler getirilerek konu genel bir özetle aktarılan sonuç bölümüyle tamamlanmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Konunun Sunumu
.
Kat İrtifakının Kurulması ve Niteliği
.
Kat İrtifakının Hüküm ve Sonuçları
.
Kat İrtifakının Sona Ermesinin Genel Sonuçları