Dış Ticarette İletişim Müzakere ve Sözleşme Yönetimi Dr. Jur. Tunay Köksal, R. Özgün Kehya  - Kitap

Dış Ticarette İletişim Müzakere ve Sözleşme Yönetimi

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
430
Barkod:
9786051460482
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eserde yer alan sözleşme ve form örnekleri ise, özellikle hukuki ve ticari alanda çeviri yapma arzusunda olan kişilere referans olabilecek niteliktedir. Bu kitapta Türkçe ifadeler ve İngilizce karşılıkları iki dilin de özellikleri gözetilerek günümüzdeki en yaygın kullanımlarına göre yer almıştır. Bir diğer ifadeyle İngilizce ifadeler Türkçe düşünülerek verilmemiştir ya da tam tersi İngilizce’den Türkçe’ye birebir çevirileri şeklinde verilmemiştir. Zira uluslararası iş dünyasında anlaşılırlık, netlik ve doğru bir dil kullanımı başarı ve profesyonellik açısından gerekli unsurlardır. Kitabımızın diğer bir özelliği de İngiliz ve Amerikan İngilizcelerinin karışık bir halde kullanılmasıdır. Böyle bir yaklaşımın benimsenmesinin nedeni ise, gerçek iş dünyasında da söz konusu ayrımın yapılmıyor olmasıdır.
Kitabıı kullanmak oldukça kolaydır. Tüm değiştirilebilir kalıp ifadeler, örnek yazışmalar, sözleşme ve formlar önce Türkçe sonra İngilizce olarak verilmektedir. Bazı yazılarda ise şekle ve bütünlüğe uyacak şekilde sadece İngilizce verilip yanına Türkçe açıklamaları konulmuştur. Dolayısıyla, bu kitaptan yararlanabilmek için orta düzeyin altında İngilizce bilmek yeterlidir. Özellikle orta düzeyin altında (pre-intermediate düzeyde) gramer bilgisi olanlar kalıp ifadeleri rahatlıkla öğrenebileceklerdir. İngilizce tercümelerin hemen yanında olması, sözlük kullanımını olabildiğince azaltacağı için, bu kitaptan yararlananların İş İngilizcesindeki kelime hazinelerinin de son derece gelişmesine olanak tanımaktadır.
Kitap; ihracatcılar ve ithalatçılar, kamu kuruluşları, uluslararası taşımacılık ve lojistik şirketleri, gümrük müşavirleri, freight forwarderlar, yurtdışında iş yapan müteahhitlik firmaları, tercüme büroları, turizm sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar, yabancı ve çok uluslu şirketler ile çalışan kişi ve kuruluşlar hedef alınarak hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Telefonda İngilizce
.
E–Mail ve Mektup Yazımı
.
Dış Ticarette Kullanılan Örnek Yazışmalar ve İngilizce Çevirileri
.
Uluslararası Ticarette Kullanılan Örnek Form ve Sözleşmeler
.
Toplantı, Ticaret Fuarları ve Müzakereler
.
Proje Yönetimi
.
Sektörlere Göre Meslekler, Terimler, Süreçler
.
İş İngilizcesinde En Çok Kullanılan İsimler, Sıfatlar ve Fiiller