Yeşil Finans ve Muhasebe Teori ve Uygulama Dr. Öğr. Üyesi Uğur Sevim, Dr. Öğr. Üyesi Murat Serçemeli, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Arslantürk Çöllü  - Kitap
1. Baskı, 
Eylül 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
137
Barkod:
9786053447771
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta Özellikle ulusal literatürde hakkında oldukça az çalışmanın olduğu yeşil finansman ve yeşil muhasebe konularına yer verilmiş. Dolayısıyla bu kitabın yeşil finansman ve yeşil muhasebe konularında kısıtlı olan ulusal literatüre önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Dört bölüm şeklinde düzenlenen kitabın birinci bölümünde, çevre sorunlarından bahsedilmiş ve sürdürülebilir kalkınmaya geçişin bir gereklilik olduğu anlatılmış. İkinci bölümde yeşil ekonomiye geçişin temel taşlarından olan yeşil finansman konusu işlenmiş ve yeşil finansal ürünler ve hizmetler, Dünya'daki ve Türkiye'deki yeşil finansman uygulamalarına yer verilmiş. Yeşil muhasebe konusu ise, tarihçesi, boyutları, avantajları, önündeki engeller kapsamında üçüncü bölümde ele alınmış. Son olarak dördüncü bölümde serbest muhasebeci mali müşavirlerin yeşil finansman ve yeşil muhasebe algılarının araştırılmasını sağlamak adına bir anket çalışması yapılmış ve bulgular değerlendirilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çevre Sorunları ve Sürdürülebilir Kalkınma
.
Yeşil Finansman
.
Yeşil Muhasebe
.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin Yeşil Finansman ve Yeşil Muhasebe Algılarının Araştırılması