Dijital Oyunlarda Şiddet Deniz Yengin  - Kitap

Dijital Oyunlarda Şiddet

1. Baskı, 
Haziran 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
261
Barkod:
9786053777267
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
239,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Oyun, genellikle gerçek dünya dışında, kesin olmayan, kendine özgü kuralları ve kültürü olan, eğlenceli ve isteğe bağlı bir etkinliktir. İnsanoğlu geçmişten günümüze çevresinde gördükleri ile ilgili öykün–me yöntemleri geliştirerek oyun kavramının doğmasına yol açmıştır. Yeni iletişim ortamı olarak dijital oyun; bir okuma sisteminin göstergeler sistemi ile kodlanarak, sesler eklenerek, gerçeğin yeniden üretilerek aktarılmasıdır.
Televizyon ve konsolun birlikteliği olarak tanılanan video konsol sistemi, kullanıcıyı farklı bir konuma sürüklemektedir. Kullanıcıya aktif bir rol ortamı sağlayan dijital oyunlar, kullanıcı tarafından yönlendirilmektedir.
Bu noktada; Huizinga’nın ‘sihirli çember’ kuramında belirtilen oyunun kurallarına göre sınırlandırılmış olan sanal yaşam alanları dijital oyunlarla birlikte daha da belirginleşmektedir. Dijital oyunlar birbirinden farklı iletiler içermektedir. Oyunların içinde şiddet içerikleri önemli bir yer tutmaktadır.
Bu çalışmada da özellikle dijital oyunlarda yer alan şiddet iletileri incelenmektedir. İncelemeyle birlikte ebeveynlerin çocuklarına almış oldukları oyunların içeriklerinin, esasında ne kadar yoğun şiddet iletileriyle dolu olduğu dikkat çekmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İletişim Perspektifinden Yeni İletişim Ortamı
.
İletişim Ortamında Şiddet İletisi
.
Yeni İletişim Ortamı Olarak Dijital Oyunlarda Şiddet
.
Dijital Oyunlarda Şiddet İletilerinin İncelenmesi Araştırması