Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:76 Aralık 2012 Mutlu Dinç

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:76 Aralık 2012

Mutlu Dinç (Editör)

1. Baskı, 
Aralık 2012
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
116
Barkod:
1306980212129
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
32,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
2012 yılının son sayısı ile karşınızdayız. Bildiğiniz gibi Kasım ve Aralık ayları, yeniden değerleme oranının ve buna bağlı olarak vergileri, harçları ve para cezalarını artıran bir dizi tebliğin yayımlandığı aylardır. Son ayına girdiğimiz 2012 yılında %10,26 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı, karşılamaya hazırlandığımız 2013 yılında %7,80 olarak uygulanacak.
Terazinin bu sayısını tanıtmaya, son zamanların oldukça tartışmalı bir konusu olan “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar”la ilgili bir ça¬lışmayla başlamak istiyoruz: Nazimi Açıkgöz, “Bazı Çarpıcı “Islahçı Hakları” (Royalite) Dava Örnekleri” başlıklı çalışmasında konuyu ulusal ve uluslararası boyutta doyurucu bir biçimde irdeliyor. Bu noktada, Rahat Gurbanov’un “Coğrafi İşaretlerin Hükümsüzlü¬ğü” başlıklı çalışmasının da dikkate değer olduğunu vurgulamak istiyoruz. Ünsal Piroğlu ise, “Değişim Aşamasındaki 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” başlıklı çalışmasında, Kanunun sorunlu maddelerini yapılan değişiklikler üzerinden değerlendiriyor.
Özkan Gültekin’in çalışması ise, yine tartışması belki de hiç bitme¬yecek bir konuda ve “Yakalama ve Gözaltına Alma Kavramları ile Uygulamadan Doğan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığını taşıyor.
Serhat Yener’in çalışması, belki de hiç gündemden düşmeyecek bir alanda ve “Eski Vakıf Hukukunda Vakfiyeden Doğan Sükna Hakkı Üzerinde Bir İnceleme” başlığını taşıyor.
Anayasa tartışmalarının, yerini seçim tartışmalarına bırakacağı bir gündemle süreceği belli olan 2013 yılının ilk sayısında buluşmak dileğiyle, mesleki açıdan daha başarılı bir yıl diliyoruz. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
M. Serhat YENER: Eski Vakıf Hukukunda Vakfiyeden Doğan Sükna Hakkı Üzerinde Bir İnceleme
.
Emine ÖZDAMAR: 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Ticaret Şirketleri Hakkında Genel Hükümler
.
Dilek DULAY: Asıl İşveren Alt İşveren İlişkisi ve Bu İlişkiden Kaynaklanan Hukuki Sorunlar
.
Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU – Mustafa AKDAĞ: İş Kazalarının Bildiriminde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunuyla Getirilen Düzenlemeler
.
Özkan GÜLTEKİN: Yakalama ve Gözaltına Alma Kavramları ile Uygulamadan Doğan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
.
Ünsal PİROĞLU: Değişim Aşamasındaki 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu
.
Prof. Dr. Nazimi AÇIKGÖZ: Bazı Çarpıcı “Islahçı Hakları” (Royalite) Dava Örnekleri
.
Rahat GURBANOV: Coğrafi İşaretlerin Hükümsüzlüğü
.
Coşkun ÖZBUDAK: 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun M. 19–1–C Hükmünün Uygulanması Üzerine Bir İnceleme
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif TUTUMLU: Belirsiz Alacak Davasında Kabul Beyanının Etkisi
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin KUMKALE: Yeni Türk Ticaret Kanununa Göre Defterler ile Açılış ve Kapanış Tasdikleri
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN: 6223 Sayılı Yetki Kanununa Dayanılarak Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde Son Durum
.
Yargı Kararları