Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:40 Mart 2013 Prof. Dr. Bahri Öztürk

Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:40 Mart 2013

1. Baskı, 
Mart 2013
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
51
Barkod:
1309432713038
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
9,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Bilindiği gibi 2012 ve 2013 yılları Türkiye’de Yeni Anayasa yılı olarak ilan edilmiş; TBMM başta olmak üzere ilgili kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde bu konuda çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi de (CEHAMER), yeni Anayasa çalışmalarına hiçbir zaman kayıtsız kalmamış; bu konuda bir dizi önemli etkinlik düzenlemiş ve yayın yapmıştır. Gerçekten de CEHAMER İlk olarak 2010 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türk Ceza Hukuku Derneği ile ihtisas semineri; 2011 yılında, İstanbul Üniversitesi ve Anayasa Hukukçular Derneği ile Uluslararası Anayasa Kongresi düzenlemiş; her iki çalışmada sunulan tebliğleri de kitap halinde yayınlamıştır. CEHAMER 2012 ve 2013 yıllarında yurt dışından uzmanlar davet ederek ihtisas çalışmaları gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmektedir.
Nihayet CEHAMER, Uluslararası Anayasa Kongresinin ardından, bu kongrede ele alınan konuları esas alarak ve bunları soru haline getirerek, biri Türkiye genelinde ve diğeri de İstanbul’da olmak üzere iki ayrı kamuoyu çalışması yapmıştır. Bu kamuoyu araştırmalarının sonuçları bir bütün halinde ve yorumlanmış olarak ilk kez Fasikül’ün bu sayısında yayınlanacaktır. Aynı sayıda, yeni Anayasada yer alması gereken Ceza Hukuku normları konusunda da mukayeseli bir çalışma okuyucumuzun değerlendirmesine sunulacaktır. Bu çalışmada yapılan mukayeseli hukuka ilişkin açıklamaların merakla takip edileceği konusunda hiçbir tereddüdümüz bulunmamaktadır. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Yeni Anayasanın Temel Kriterleri ve Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukukuna İlişkin Yer Alması Zorunlu Asgari Normlar – The Fundamental Criteria of the New Constitution and the Minimum Constitutional Norms relating to the Criminal Law and Criminal Procedure, Which are to be Embodied in the Constitution, Prof. Dr. Bahri ÖZTÜRK