Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 4 – Sayı: 7 Haziran 2016 Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım
Uluslararası

Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 4 – Sayı: 7 Haziran 2016

1. Baskı, 
Haziran 2016
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
2147721316060
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
38,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Dergimizin yayın serüveninde, yedinci sayımızla karşınızdayız.
Bu sayıda, hakem incelemesinden geçmiş toplam yedi makaleye yer verilmiştir. Ayrıca bu sayıda, (iki) çeviri çalışması, bir karar ve kitap incelemesiyle güncel mahkeme kararların yer aldığı bölümlerimiz bulunmaktadır.
"Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkanlık Sistemi ve Bu Sistemin Türkiye'de Uygulanabilirliği" konulu ilk hakemli makalede, Dr. Ufuk Yeşil, ülkemizde son zamanların en hararetli konularından birine dair "karşılaştırmalı hukuk" penceresinden akademik düzlemde katkılar sunuyor. Yazının ilgiyle okunacağını düşünmekteyiz.
İkinci makalede, "Elektronik İmza Kanunu'nda Düzenlenen Bilişim Suçları" konusunu ele alan Dr. Yusuf Başlar, ilgili kanunun 16. maddesinde düzenlenen "İmza Oluşturma Verilerinin İzinsiz Kullanımı" suçunu ve 17. maddede düzenlenen "Elektronik Sertifikalarda Sahtekârlık" suçunu ceza hukuku perspektifinden detaylı şekilde irdelemektedir.
Fakültemiz öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nin (MSG) genel sekreterlik görevini yürüten, Dr. Barış Şensoy, "Toplu Hak Yönetimi Çerçevesinde Musiki Alanındaki Meslek Birliklerinin Lisanslama Uygulamaları ve Ortaya Çıkan Sorunlar Üzerine Bazı Düşünceler" başlığı altında kaleme aldığı eserini, içinde uzun yıllardır uğraş verdiği meslek birliğinde de edindiği tecrübelerle zenginleştirerek okuyucuya sunmaktadır.
Akdeniz Üniversitesi'nde Mali Hukuk alanında akademik çalışmalarını sürdüren Dr. Derya Yayman, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde yıllardır ilgiyle takip edilen bir konu kapsamında sayımıza katkı sunuyor. "Enerji Üzerinden Alınan Vergilerin Uygulaması" isimli çalışmada enerji vergilerinin niteliği, bunların OECD ve AB ülkelerinde ne surette uygulandığı ve ülkemizdeki mevcut uygulamalar incelenmektedir.
"İbra Sözleşmesinin Konusunun ve Kapsamının Sınırları" başlıklı çalışmasında, Dr. Emre Cumalıoğlu, borcu sona erdiren bir sebep olarak ibra sözleşmesinin borç ilişkisine etkisi, ana borç ile birlikte sona erecek fer'i borçlar ve özellikle aşkın zarar ve gecikme tazminatı ile ibra sözleşmesi arasındaki ilişkiler konularına yer vermektedir.
Dr. Ebru Karademir, "Hakem Kararlarının Tanınması ve Tenfizinde Yabancılık Unsuru" konusunu ele almaktadır. Bilindiği gibi, hakem kararlarının yerli olup olmadığı hakkındaki tartışmalar, bunların tenfizinin gerekip gerekmediğini saptamak açısından önem arz eder. Bu çalışmada yabancı hakem kararı kavramı, bunun tespit edilmesi, uluslararası mevzuat, doktrin ve yargı kararları eşliğinde titiz şekilde ele alınmaktadır.
Gebeliğin sonlandırılmasına ilişkin etik, dini ve feminist yaklaşımların incelendiği "A Discussion of The Impact of Laws of Abortion" başlığıyla kaleme alınan çalışma, Neslihan Ö. Güner imzasını taşımaktadır.
Arş. Gör. M. Yiğit Bezci, Frank Meyer'in kaleme aldığı ve müsadere edilen malvarlığı değerlerinin sivil toplum yararına kullanılmasını irdeleyen bir makalenin çevirisiyle; Arş. Gör. Kerem Öz ise, Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin "Franchise Sözleşmesi" kapsamında verdiği bir kararın çevirisiyle yedinci sayıya katkı sağlıyorlar.
Bu sayıda son olarak, Arş. Gör. Demet Belverenli'ye ait bir Yargıtay kararı incelemesine ve vergi cennetleri üzerine Dr. Gabriel Zucman'ın kaleme aldığı kitap üzerine Dr. Zübeyr Yıldırım'ın yazdığı incelemeye yer verilmiştir.
Dergimizin tüm hukuk camiasına faydalı olması dileğiyle…
Ürün Konu Başlıkları
.
Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkanlık Sistemi ve Bu Sistemin Türkiye'de Uygulanabilirliği, Ufuk YEŞİL
.
Elektronik İmza Kanunu'nda Düzenlenen Bilişim Suçları, Yusuf BAŞLAR
.
Toplu Hak Yönetimi Çerçevesinde Musiki Alanındaki Meslek Birliklerinin Lisanslama Uygulamaları ve Ortaya Çıkan Sorunlar Üzerine Bazı Düşünceler, Barış ŞENSOY
.
Enerji Üzerinden Alınan Vergilerin Uygulaması, Derya YAYMAN
.
İbra Sözleşmesinin Konusunun ve Kapsamının Sınırları, Emre CUMALIOĞLU
.
Hakem Kararlarının Tanınması ve Tenfizinde Yabancılık Unsuru, Ebru KARADEMİR
.
Gebeliğin Sonlandırılması Hukukuna Farklı Yaklaşımlar, Neslihan ÖZKERİM GÜNER
.
Müsadere Edilen Malvarlığı Değerlerinin Sivil Toplum Yararına Kullanılması – Gelecek Vaat Eden Bir Paradigma? Frank MEYER ¦ Çeviren: M. Yiğit BEZCİ
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin 5 Şubat 2015 tarih ve VII Zr 109
.
13 sayılı Kararı: Franchise Sözleşmesinin Sona Ermesinden Sonraki Denkleştirme Talebi, Çeviren: Kerem ÖZ
.
Bağışlama Sözleşmesinden Rücuya İlişkin Yargıtay Kararı, Demet BELVERENLİ
.
Vergi Cennetleri, Zübeyr YILDIRIM
.
Anayasa Mahkemesi ve Danıştay Kararları