Açıklamalı ve En Son İçtihatlı Vergi Usul Kanununda Kaçakçılık Mehmet Kayhan  - Kitap
Açıklamalı ve En Son İçtihatlı

Vergi Usul Kanununda Kaçakçılık

1. Baskı, 
Şubat 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16×23.5
Sayfa:
345
Barkod:
978994031042
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Elinize aldığınız bu eserde Cezaevindeki yönetim kurulu başkanının dava açma ehliyeti. Eski kanuni temsilcilerin dava açma ehliyetleri. Kamu alacağının, kanuni temsilcilerden veya ortaklarından tahsili. İşverenlerin sorumlu tutulacağı haller ve uygulanacak müeyyidiler.
Ceza gerektiren eylem ve eylemle fail arasındaki bağlantı. Vergi ceza hükümlerinde değişikliklerde mükellef lehine olan hükmün uygulanması. Kaybettiğini ileri sürdüğü faturaları, faaliyetine son verdikten sonra kullanma. Başkasının nufus cüzdanı ile mükellefiyet tesis ettirip sahte fatura düzenleme. Gerçeğe aykırı faturalarda yer alan katma değer vergisinin indirim konusu yapılıp yapılamaması. Sahte belge ticareti yaparak komisyon geliri elde etme. Alımlarda mühtahsil makbuzu düzenlenmeme. Hakkı huzur ücretlerinden vergi kesilmemesi.
Defterlerin vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlara ibraz edilmesi. Vergilendirme ile ilgili belgelerin biçimsel kurallara uygun düzenlenmiş olmasının yeterliliği. Ticari işletmeden çalınan emtia bedelinin ticari kazançtan indirilmesi. Hisse senedi satışından doğan kazancın matraha alınması. Teminatlı alacaklarda karşılık ayrılması. Vergi kararlarının gerekçeli olması. Gibi başlıklarla vergi usul kanununda kaçakçılık konularında, yargıya intikal etmiş yaşanmış örneklerle, somut çözüm yolları bulacaksınız.