Özelleştirmeye Karşı Alternatifler Küresel Güneyde Temel Hizmetler İçin Kamusal Seçenekler David A. Mcdonald, Greg Ruiters, Kemal Özdil  - Kitap

Özelleştirmeye Karşı Alternatifler

Küresel Güneyde Temel Hizmetler İçin Kamusal Seçenekler

David A. Mcdonald, (Editör)Greg Ruiters, (Editör)Kemal Özdil (Çevirmen)

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
448
Barkod:
9786059020107
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
215,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Editörler David A McDonald ve Greg Ruiters küresel ölçekte bir araştırma projesi kapsamında Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki 50'den fazla ülkede bulunan özelleştirmeye karşı alternatifleri kapsamlı şekilde incelemişlerdir. Bu araştırma üç sektörü kapsamaktadır -sağlık hizmetleri, su/sanitasyon (hıfzı sıhha) ve elektrik. Alternatifleri değerlendirirken, bölgeler ile sektörler arasında çok daha iyi kıyaslamalara olanak sağlaması açısından, bu kendi türündeki ilk küresel araştırmadır.
Bu araştırmanın bir başlangıç ürünü olarak da bu kitap ortaya çıkmıştır. Bu kitap, halihazırda varolan çalışmaları sentezleyerek ve alternatiflerin neleri kapsadığına, nelerin bu alternatifleri başarılı (ya da başarısız) kıldığına, hangi gelişmelerin elde edildiğine ve gelecekteki hizmet sunumu tartışmalarına ilişkin olarak hangi derslerin çıkarılacağına dair doğrudan sorular yönelten yeni kavramsal çerçeveler çizerek, bu analitik ve ampirik boşluğu doldurmaya yönelik bir yardım girişimidir.
Türkiye'deki özelleştirme karşıtı mücadelelere ve akademideki bu alana yönelik tartışmalara katkı sağlamak açısından da bu kitap önemli bir yer tutacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)