Üniversiteler İçin Metne Dayalı Örnekli – Uygulamalı Türk Dili Dr. Mualla Murat Nuhoğlu, Hüseyin Taş, Ertuğrul Karakuş  - Kitap
Üniversiteler İçin Metne Dayalı Örnekli – Uygulamalı

Türk Dili

1. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
124
Barkod:
9786053952466
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
28,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dil sadece bugüne ait olmayan, geleceği de şekillendiren ve kendi içerisinde bir takım kuralları ve değerleri bulunan önemli bir kültür taşıyıcısıdır. Dil öğretimi ile ilgili yapılan araştırmalar şunu göstermektedir ki dilimizle ile ilgili yapılan öğretim süreci sonucunda dil adına birey istenilen nitelikleri kazanamadan meslek yaşamına atılmakta, en basit yazışmaları bile yapamamakta, okuduğunu anlayamamaktadır.
Bu da bireyin toplumsal yaşamda verimliliğini azaltmaktadır. Bu nedenle her öğretim evresinde bireye dilin kuralları bilgi düzeyinde değil beceri düzeyinde kazandırılmalı ve dil bilgisi öğretim yöntemleri bu doğrultuda olmalıdır. Bireye dil kurallarını beceri düzeyinde kazandırmayı hedefleyen bu çalışmada metne dayalı bir öğretim metodu benimsenmiştir.
Ayrıca kitap ile birlikte verilen sanal veri ortamında, dil kuralları ile ilgili seçilen metinler işledikleri dil kuralları çerçevesinde bilgisayar tekniği kullanılıp farklı ve ilgi çekici düzeyde tekrar ele alınarak, dil kurallarının beceri düzeyinde kazandırılması amaçlanmıştır.