A'dan Z'ye Seri Katiller Ansiklopedisi Harold Schechter, David Everitt  - Kitap
A'dan Z'ye

Seri Katiller Ansiklopedisi

5. Baskı, 
Eylül 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
364
Barkod:
9789756565704
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Seri cinayet daima insanların merakını cezbetmiştir. İşledikleri korkunç suçlar ve esin kaynağı oldukları kitaplar ve filmlerle seri katiller, sık sık medyada ilgi odağı olmuşlardır. Ancak pek çoğumuzun bildikleri yalnızca bu kitaplara ve filmlere konu olan, çoğunlukla hayal ürünü kahramanlardır. Seri katiller üzerinde önde elen bir uzman olan Harold Schechter ile David Everitt'in birlikte hazırladıkları bu çalışmayla ilk defa konunun tüm boyutları hakkında bilgi sahibi olabilecek, okuyanın kanını donduran gerçek suç hikayeleriyle tanışacak, bir insanı seri cinayete, yamyamlığa, hatta vampirliğe kadar götürebilecek sebepleri öğreneceksiniz. Aşağıda kitapta bulabileceğiniz başlıklardan birkaçını sizler için sıraladık:
Akıllılık Maskesi: Seri katil, psikopatların en ürkütücüsüdür. Sizi kendisinin dünyadaki en sorumlu, duyarlı, sevimli insan olduğuna inandırır. Fakat bu tamamıyla göstermeliktir. Kendi açgözlü arzularından başka hiçbir şeye aldırmaz. En temel insani duyguların -sevgi, vicdan, merhamet- onun duygusal yapısında yeri yoktur. Akıllılık maskesinin altında mutlak bir kötü vardır, ama bunu aklamakta o kadar başarılıdır ki, gerçek ve canavarca yüzünü görmek neredeyse imkansızdır.
Albert Fish: Albert Fish'e Amerika'nın Öcüsü adı verilmiştir ve bunun da iyi bir nedeni vardır. Sevimli bir ihtiyar görünümü altına gizlenmiş bu korkunç yamyam tüm ebeveynlerin karabasanıydı: çocukları hoşlarına gidecek bir vaatle kandırarak ortadan kaldıran bir iblis.
Böbrek: bu hayati organın suç meraklıları için özel bir önemi vardır, çünkü tüm zamanların gelmiş geçmiş en ünlü seri katilinin vakalarında önemli bir yer tutar: Karındeşen Jack!
Charles Manson: Manson, cani manyaklar arasında en özel olanıdır. Kendisi asla bir silah ateşlememiş veya bıçak kullanmamıştır. Bunun yerine köle gibi onu takip eden ve en kanlı emirlerini yerine getirmeye hazır olan müritlerini kullanmıştır.
IQ: Gerçek hayatta hiçbir psikopat Dr. Hannibal Lecter'ın şeytani dehasına erişemez olsa da, seri katiller genelde zekidirler. FBI'ın özel ajanları profil çıkarma programına başladıklarında, seri katillerin IQ'larının normal üstü olduğunu görmüşlerdi. Normalin üstü zeka, bu psikopatların en korkulacak taraflarıdır; zira onların yalnızca kurbanlarını kolaylıkla avlamaları değil, aynı zamanda bazen polisten sonsuza kadar kaçabilmelerini de sağlar.