Ölüm Cezasının Kaldırılması, İstanbul Sempozyumu Prof. Dr. Mehmet Semih Gemalmaz  - Kitap

Ölüm Cezasının Kaldırılması, İstanbul Sempozyumu

1. Baskı, 
Eylül 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
450
Barkod:
9786054420384
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
610,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu Sempozyum, REPECAP – Ölüm Cezasına Karşı Uluslararası Akademisyenler Örgütü, İstanbul Barosu, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin mali, akademik ve teknik destekleriyle gerçekleştirildi.
Kitap söz konusu Sempozyum'da sunulan tebliğlerden oluşmaktadır. Kitap, Prof. Dr. Adem Sözüer (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı), Av. Muammer Aydın (İstanbul Barosu Başkanı) ve Rafael Valle Garagorri'nin (İnsani ve Sosyal İşler Büyükelçisi, İspanya) yaptıkları açılış konuşmalarının yanı sıra REPECAP çalışmaları (Arroyo Zapatero), ölüm cezasına ilişkin uluslararası eğilimler (Schabas), Amerikan Hukuk Enstitüsü (Clark), yaşam hakkı ve ölüm cezası (Gemalmaz), Birleşik Devletlerin ülke dışındaki askerleri ve ölüm cezası (Aunion), Türkiye'de ölüm cezası (Sokullu), Güney Kore, Tayvan ve Çin'de ölüm cezası (Cho) ve eski doğu bloku ülkeleri ve Gürcistan'da ölüm cezası (Asatiani) konularında sekiz sunum içermektedir. Prof. Manacorda sözlü sunumunun yazılı metnini iletmediğinden, bildirisinin tam metnini ve Türkçe çevirisi bu kitaba dahil etmekten ne yazık ki mahrum kaldık.
Söz konusu bildirilere ek olarak, elinizdeki yayın Sempozyum'un tartışma oturumları sırasındaki sözlü katkıları da içermektedir.
Bu kitap ayrıca, Rusya Federal Anayasa Mahkemesi'nin 2009 yılında Rusya'da ölüm cezasınm uygulanmasına ilişkin bir kararının Türkçe çevirisine ilişkin bir Ek içermektedir. Söz konusu karar, sadece görece olarak yakın tarihli bir ulusal içtihat olmasından değil ve fakat ölüm cezasının kaldırılması sürecinin bir yüksek yargısal makam eliyle nasıl kolaylaştırabileceğini göstermesinden dolayı da kayda değerdir.