Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 5 – Sayı: 10 Aralık 2017 Doç. Dr. Sezgin Seymen Çebi

Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 5 – Sayı: 10

Aralık 2017

1. Baskı, 
Aralık 2017
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
206
Barkod:
2587241917123
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
39,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Haziran 2013 - Haziran 2017 tarihleri arasında düzenli olarak dokuz (9) sayısı yayımlanan Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi'nin (ISSN: 2147-7213) ismi, 18.06.2017 tarih ve 7033 sayılı Kanun (RG., 01.07.2017/30111) gereğince yapılan değişiklik sonucunda Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (ISSN: 2587-2419) olarak değiştirilmiştir. Dergi, yayın hayatına bu isimle devam edecektir.
Aralık 2017 sayımızda yine zengin ve yetkin bir içerikle sizlerle buluşmamızın sevincini yaşıyoruz. Dergimizin ilk beş yılını doldurduğumuz ve onuncu sayıya ulaştığımız bu nüshamızda sizlere iki yeni haberimiz var. Öncelikle üniversitemizin değişen ismine binaen dergimizin adı da değişmiş bulunuyor. Buna göre artık Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi adıyla sizlerle buluşacağız. Dergimizin yeni adıyla birlikte kapak tasarımını da yeniledik. Çok farklı tasarımlar üzerinde oldukça yoğun bir biçimde çalışarak, bilimsel ve estetik kaygıları da gözetmek suretiyle, elinizdeki nüshada bulunan kapak tasarımını dergimizin yeni kapak tasarımı olarak belirledik. Umarız yeni kapak tasarımımız sizlerin de beğenisini kazanır. Dergimize ilişkin diğer hususlarda olduğu gibi bu hususta da öneri ve taleplerinizi tarafımıza iletirseniz bundan büyük mutluluk duyacağız.
Dergimize ilişkin sizlere müjdelemek istediğimiz ikinci haberimiz ise dergimizin artık EBSCO elektronik veri tabanı tarafından taranan bir dergi oluşudur. EBSCO yöneticileri yaklaşık 1,5 yıl önce veri tabanı üyeliği için yaptığımız başvuruyu uzun bir inceleme, değerlendirme ve karşılıklı mektuplaşmalar sonucu olumlu bularak EBSCO üyeliğimizi onayladı. Artık dergimizde yayınlanan bir yazınız EBSCO veri tabanına dahil olacak ve başta Avrupa olmak üzere EBSCO'nun ulaştığı tüm coğrafyalardaki hukukçular, bilim insanları ve okuyucular tarafından taranabilecektir. Kuşkusuz derginin editör kurulu olarak bizler dergimizin saygınlığı ve ulaşılabilirliği açısından çok önemli gördüğümüz bu yeni durumu büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Ancak, bu durumun bilimsel anlamda daha yetkin ve kaliteli olmak açısından omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklediğinin de bilincindeyiz.
Dergimizin bu sayısında da bilim dünyasında önemli katkılar yapacağını düşündüğümüz hakemli-hakemsiz makaleler ve çevirilerle karşınızdayız. Dergimizde sırasıyla:
Yrd. Doç. Dr. H. Gökçe Zabunoğlu "Geçmişten Günümüze Demokratikleşme Açısından Türkiye'de Sivil Toplum", Üniversitemiz araştırma görevlileri Mine Karayalçın/Cem Karayalçın "Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Ving Kararı Işığında Haksız Rekabet ve Nöropazarlama Üzerine Bir Değerlendirme", Araştırma görevlisi Aysun Beydola "Kuzey Kıbrıs Medeni Usul Hukukunda Avukatlık Ücreti", Avukat Umut Ozan Erginer, "Olumlu Miras Sözleşmesine Kısa Bakış" başlıklı hakemli makaleleriyle yer almaktadırlar.
Prof. Dr. Yusuf Mehmet Örnek'in "Suçluluk Sorunu: Karl Jaspers - Hannah Arendt", Avukat Gülin İkizoğlu Akın'ın "7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu Çerçevesinde Arabuluculuk ve İş Hukukundaki Değişikliklere Genel Bakış" başlıklı makalelerini de keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.
Dergimizin bu sayısında yer alan çeviriler ise sırasıyla şöyledir: Araştırma Görevlisi Kerem Öz "Avrupa'da Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Düşünceler "(Almanca aslı Bemerkungen zur Harmonisierung des Privatrechts in Europa, Prof. Dr. Gábor Hamza); Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Emine Ergin "Hukukî ve Ticarî Uyuşmazlıklarda Arabuluculuğun Belirli Yönlerine Dair 2008/52/EC Sayılı Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Direktifi'nin Uygulanmasına İlişkin Rapor" (İngilizce aslı Report on the Application of Directive 2008/52/EC of the European Parliament and of the Council on Certain Aspects of Mediation in Civil and Commercial Matters); Araştırma Görevlisi Eymir Albal "Yabancıların Sınır Dışı Edilmesine İlişkin Taslak Maddeler (2014)" (İngilizce aslı Draft Articles on the Expulsion of Aliens 2014); Araştırma Görevlisi Hüseyin Acun "Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nin McDonald v. Newton/McDonald Kararı" (İngilizce aslı The Supreme Court: McDonald v. Newton/McDonald).
Yeni sayımızda görüşmek üzere ...
Ürün Konu Başlıkları
.
Geçmişten Günümüze Demokratikleşme Açısından Türkiye'de Sivil Toplum, H. Gökçe ZABUNOĞLU
.
Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Ving Kararı Işığında Haksız Rekabet ve Nöropazarlama Üzerine Bir Değerlendirme, Mine KARAYALÇIN ¦ Cem KARAYALÇIN
.
Kuzey Kıbrıs Medeni Usul Hukukunda Avukatlık Ücreti, Aysun BEYDOLA
.
Olumlu Miras Sözleşmesine Kısa Bakış, Umut Ozan ERGİNER
.
Suçluluk Sorunu: Karl Jaspers – Hannah Arendt, Yusuf Mehmet ÖRNEK
.
7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu Çerçevesinde Arabuluculuk ve İş Hukukundaki Değişikliklere, Gülen İKİZOĞLU AKIN
.
Avrupa'da Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Düşünceler, Gábor HAMZA ¦ Çeviren: Kerem ÖZ
.
Hukukî ve Ticarî Uyuşmazlıklarda Arabuluculuğun Belirli Yönlerine Dair 2008–52–EC Sayılı Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Direktifi'nin Uygulanmasına İlişkin Rapor, Çeviren: Emine ERGİN
.
Yabancıların Sınır Dışı Edilmesine İlişkin Taslak Maddeler (2014), Çeviren: Eymir ALBAL
.
Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nin McDonald v. Newton–McDonald Kararı, Çeviren: Hüseyin ACUN