Açıklamalı ve İçtihatlı Belediye, Belediye Şirketleri, Bağlı Kuruluşlar ve Bütçe İçi İşletmeler
 (Hukuki, Mali Sorunlar ve Yargı Kararları) Prof. Dr. Duran Bülbül  - Kitap
Açıklamalı ve İçtihatlı

Belediye, Belediye Şirketleri, Bağlı Kuruluşlar ve Bütçe İçi İşletmeler

(Hukuki, Mali Sorunlar ve Yargı Kararları)

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1148
Barkod:
9789759657536
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Reform niteliğindeki değişikliklere rağmen, Belediye Gelirleri Kanunu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun başta olmak üzere belediyelerin faaliyetleri ile ilgili önemli kanunlarda değişikliğe gidilmemiştir. Bu da hem belediyelerin faaliyetleri için kaynak bulmakta zorlanmasına hem de belediyelerin değişen yapısına bağlı kuruluşlar, belediye şirketleri ve bütçe içi işletmeleri uyumlaştırmakta zorlanmasına neden olmuştur.
Bu çalışma, yerel yönetimler alanında uzun yıllardır verilen derslerin, uygulayıcılardan alınan geri bildirimlerin ve akademik alanda gözlemlenen sorunların neticesi olarak ortaya çıkmış. Çalışmada uygulayıcılara yön gösterecek emsal mahkeme kararlarının yanı sıra düzenleyici kuruluşların talimatlarına yer verilmiş.
Özellikle bağlı kuruluşlar, belediye şirketleri ve bütçe içi işletme ile ilgili olarak ise, mevzuattaki düzenlemelerin genel düzeyde kalması ve uygulayıcılara yeterince yol gösterememesi nedeniyle, detaylı açıklamalara yer verilmesi gerekmiştir. Bu açıklamalar yapılırken yeni kanunî düzenlemeler ile en çok hata yapılan uygulamalara öncelik verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)