Mal Rejiminde Eklenecek Değerler ve Üçüncü Kişilerin Sorumlulukları Dr. Öğr. Üyesi Kumru Kılıçoğlu Yılmaz  - Kitap

Mal Rejiminde Eklenecek Değerler ve Üçüncü Kişilerin Sorumlulukları

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
212
Barkod:
9786057415578
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
325,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uygulamada, edinilmiş mallara katılma rejiminde, eklenecek değerler olarak kabul edilen TMK. md. 229 hükmünde yer alan kazandırmalara çok sık rastlanmaktadır. Buna rağmen bu konuyu yakından ve özel olarak inceleyen çalışmalar oldukça sınırlıdır.
İnceleme konusu sadece edinilmiş mallara katılma rejimi ile ilgili değildir. Aynı düzenlemeler paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde de hükme bağlanmıştır. Bu nedenle çalışma "Mal Rejimlerinde Eklenecek Değerler ve Üçüncü Kişilerin Sorumlulukları" başlığını taşımaktadır.
Eser iki kısımdan oluşmaktadır.
Birinci kısım "edinilmiş mallara katılma rejimi"ne ilişkindir.'-*Bu kısım iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde "Eklenecek değerler" ikinci bölümde ise "Üçüncü kişilerin sorumlulukları" ele alınmış.
İkinci kısım "paylaşmalı mal ayrılığı" rejimine ilişkindir. Bu kısım da bir önceki rejimde olduğu gibi iki bölüme ayrılmış. Birinci bölümde önce paylaşmalı mal ayrılığı rejimi hakkında genel bilgiler verilmiş, daha sonra paylaşmaya aykırı davranışları açıklamak üzere, bölüm başlığı "Paylaşmalı Mal Ayrılığı -Paylaşmaya Aykırı Davranışlar" şeklinde kullanılmış, ikinci bölümde ise "Üçüncü kişilerin sorumlulukları" incelenmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminde
.
Eklenecek Değerler
.
Paylaşmalı Mal Ayrılığı Rejiminde
.
Paylaşmalı Mal Ayrılığı–Paylaşmaya Aykırı Davranışlar
.
Üçüncü Kişilerin Sorumlulukları
Kitapla İlgili Kategoriler