Küresel Çağda Siyasal Sosyoloji Devlet ve Topluma Giriş Berch Berberoğlu  - Kitap

Küresel Çağda Siyasal Sosyoloji

Devlet ve Topluma Giriş

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
237
Barkod:
9786053993353
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Berch Berberoglu’nun Küresel Çağda Siyasal Sosyoloji isimli bu kitabı, Ortadoğu, Afrika ve Latin Amerika gibi az gelişmiş ülkelerin bulunduğu topraklardan Avrupa’ya, çeşitli toplumsal çerçevelerde sınıfın doğasını ve siyasetin toplumsal temellerini inceleyerek, devlet ve toplumun tarihî süreçteki kökenlerinin, günümüzdeki doğasının, gelişiminin ve değişiminin eleştirel bir analizini sunuyor.
Bu kitap, çağdaş küresel kapitalizm anlayışının analiziyle, küresel kapitalist sistemin günümüzde karşı karşıya olduğu krizi açıklıyor. 20. yüzyılda ortaya çıkan toplumsal hareketlerden, Rusya’daki sosyalist devrime, Arap Baharı gibi son dönemde meydana gelen toplumsal hareketlere de değinilerek, geçmişten günümüze, kapitalist devlet düzenine karşı mücadele veren toplumsal hareketleri inceleniyor.
Berberoglu, klasik ve çağdaş siyaset ve devlet teorilerini açıkladığı bu eserinde, aynı zamanda günümüzün önemli siyasal meselelerine detaylı bir şekilde değinerek, bunlarla güç ve siyaset alanında yapılan çalışmalar arasında bir bağlantı kuruyor. Siyaset sosyolojisi alanındaki çalışmalarda işlenen temaların kuramsal analizleriyle, sınıf ayrımının belirgin olduğu toplumlarda devletin rolünü ve siyasal gücü açıklamak için hayati önem taşıdığını vurguladığı sınıfsal ilişkileri inceliyor.