Bilimsel Araştırma ve Politika İlişkisi Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Bilimsel Araştırma ve Politika İlişkisi

1. Baskı, 
Ocak 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
93
Barkod:
9789758593736
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye Bilimler Akademisi tarafından ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu– Nüfus ve Kalkınma Stratejileri Alt Programı kapsamında Yaptırılan "Bilimsel Araştırma ve Politika İlişkisi" araştırmasının temel amacı; bilimsel araştırma ile politika üretme ve uygulama arasındaki karşılıklı ilişkiyi anlamaktır.
Bu temel amaç çerçevesinde Türkiye'deki politik karar alma ve uygulama süreci anlaşılmaya ve mevcut süreçlerde politika yapma, politika yaparken kullanılabilecek nitelikte bilimsel araştırma üretimini engelleyen unsurları çözmeye yönelik alternatif süreçler tanımlanmaya çalışılmıştır.
Raporun ilk bölümünde çalışmanın gerekçesi ve amaçlarına; üçüncü bölümünde kullanılan metodolojiye yer verilmiştir. İkinci bölümde de dünyada bu konuda yapılan tartışmalar ve gelişmeler özetlenmiştir. Dördüncü bölümde, araştırma süreci boyunca elde edilen bulgular sunulmaktadır. Son bölüm ise araştırmanın önemli sonuçları dikkate alınarak, bilimsel araştırmalarla politika üretme ve uygulama arasında sağlıklı ilişkilerin kurulabilmesi yönünde çözüm önerilerinin geliştirilmesine ayrılmıştır.