Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hüseyin Koçak  - Kitap

Kadastro Paftalarının Yenilenmesi

4. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
295
Barkod:
9786254007026
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Zamanla gelişen teknoloji karşısında, gerek eski kadastro paftaları ve gerekse paftaların altlığı olan orijinal değerleri; yıpranma, yırtılma ya da kaybolma gibi nedenlerle, bugün için artık yararlanılamaz duruma gelebilmektedir.
Bu durumdaki paftaları günün tekniğine uygun hale getirmek için önce 1983 tarihinde 2859 sayılı Yenileme Kanunu yayımlanmasına karşın bu Kanundan istenen randıman alınamamıştır. 2005 yılı içerisin-de 5304 sayılı Kanun ile 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22'nci maddesinde değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikle birlikte madde 22/a gereğince de kadastro paftalarının güncellenmesine olanak tanınmıştır.
Buna göre; sınırlandırma, ölçü, tersimat ve hesaplamadan kaynaklanan hataları gidermek üzere, teknik sebeplerle yetersiz kalan, uygulama özelliğini kaybeden, eksikliği görülen ve zemindeki sınırlan gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen, en az bir ada ya da mevkii biriminde paftalar güncellenebilecektir.
Buna ek olarak 22/a Yönetmeliğinde 2019 yılı içerisinde yapılan değişiklikle 22/a gereğince yapılacak çalışmaların kapsamı genişletilmiş.
Bu çalışma ile güncellemeyi gerektiren sebeplerin özellikleri ve güncelleme çalışmalarında nasıl uygulama verileceği konusunda görüş ve önerilere yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kadastro Paftaları ve Yenilenmesi
.
Kadastro Paftalarının Yenilenmesi
.
Yenileme ile İlgili Mevzuat