Microsoft Access 2016 Osman Gürkan  - Kitap

Microsoft Access 2016

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
404
Barkod:
9786059685023
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Access 2016, Microsoft Office 2016 paketi içerisinde yer alan bir veritabanı programıdır. Bu kitap öncelikle okuyucuda bir veritabanı mantığı oluşturmaya; ardından Access programını detaylı bir şekilde tanıtıp kişisel ve kurumsal çözümlerde etkin bir şekilde kullanabilmeye; yeni bir veritabanı oluşturmaya, yönetmeye, çözümlemeye ve diğer programlarla birlikte Access'in etkin bir şekilde kullanımına yönelik yöntemler sunmaktadır.
Kitap temel olarak bir "Sipariş Takibi" veritabanı üzerine kurulmuştur. En alt seviyeden başlayarak bir sipariş takibi veritabanının oluşturulması, yönetilmesi, gerekli çözümlerin elde edilmesi ve sonuçların etkin kullanılması anlatılmakta, kullanımı örneklerle öğretilmektedir. Bunun yanı sıra alternatif yöntemler de anlatılarak okuyucunun kendi iş yapma yöntemini belirlemesi sağlanmıştır. Teknik terimler okuyucunun zorlanmadan anlayacağı şekilde kullanılmış, çok sayıda örnek uygulama ile okuyucunun pratik yapması ve konuları daha etkin bir şekilde öğrenmesi hedeflenmiştir.
Her düzeydeki Access kullanıcısı, veritabanları ile çalışmak zorunda olan kişiler ve ilgi duyanlar kitabın hedef kitlesini oluşturmaktadır.
Kitap baştan sona tam bir bütünlük içindedir. Çok fazla kavram karmaşası içine girmek yerine, güncel ve her düzeydeki bilgisayar kullanıcısının anlayabileceği şekilde uygulamalarla konular pekiştirilmiştir. Kitabın ilerleyen bölümlerinde önceki bölümlerde öğrenilen bilgiler, yapılan hatırlatmalarla okuyucunun hafızasında tazelenmiş ve bilgilerin kalıcı olarak yerleşmesi sağlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Veritabanı Dokümanları ile Çalışmak
.
Tablo Oluşturmak
.
Tablodaki Kayıtlar ile Çalışmak
.
Tabloları İlişkilendirmek
.
Sorgular Oluşturmak
.
Sorguları Özelleştirmek
.
Form Oluşturmak
.
Alt Form Oluşturmak
.
Rapor Oluşturmak
.
Makro Oluşturmak