Tekdüzen Muhasebe Sistemi (TMS – TFRS) (3 Cilt) Ahmet Demir  - Kitap

Tekdüzen Muhasebe Sistemi (TMS – TFRS)

(3 Cilt)

1. Baskı, 
Eylül 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
1403
Barkod:
9789758072057
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap; Türkiye Muhasebe Standartları / Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TMS/TFRS) esas alınmak suretiyle; iki cilt olarak hazırlanmıştır. Birinci ciltte Türkiye Finansal Raporlama Standartları, örnek ve monografilerle açıklanmıştır. İkinci ciltte ise; TMSK'nın 2 no'lu tebliğ olarak yayınlamış olduğu, TMS-TFRS'lere uyarlanmış Tekdüzen hesap planı, 100-KASA'dan başlamak üzere; bütün hesapların niteliği, bölümlenmesi, işleyişi, TMS-TFRS'lere göre ölçülmesi, değerlemesi, Vergi Usul Kanununa göre değerlemesi ve her iki ölçüm arasındaki, farklar incelenerek, örnek ve monografilerle açıklanmıştır.
Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının muhasebe uygulamasında, kuşkusuz ülkelerinin, önündeki en önemli engel, bu standartların kullanımıyla ortaya çıkan vergisel farklılıklardır. Bunun nedeni ise, standartlarda yoğunluklu olarak benimsenen gerçeğe uygun değer hesaplamalarında oluşan, gerçeğe uygun değer farkları ve standartlar ile vergi mevzuatı arasındaki diğer değerleme farklarından oluşan güçlükler ve farklılıklardır.
Bütün örnekler ve monografilerde; TMS-TFRS'lere göre yapılan uygulamalar ile Vergi Mevzuatı ile arasındaki oluşan farkların düzeltme işlemleri yapılmış, böylece; TMS-TFRS'lere göre yapılan işlemlerin Vergi Mevzuatımızla çakışan hususların vergisel düzeltme işlemleri yapılmak suretiyle; okuyucuya rahatlık ve kolaylık sağlanmıştır.
Kitapta; uluslararası finansal raporlama standartlarının tamamı ele alınarak açıklamalar ve uygulama ile ilgili örnek ve monografiler yapılmıştır. Kitapta ayrıca; TMS-TFRS'ye uygun ayrıntılı Tekdüzen Hesap Planına yer verilmiş ve II kitabın sonuna ayrıntı TMS-TFRS'lerle ilgili Kavramlar Sözlüğü konulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilanço
.
Gelir Tablosu – Dönem Başı İşlemleri – Dönem İçi İşlemleri – Dönem Sonu İşlemleri
.
Satışların Maliyeti Tablosu
.
Fon Akım Tablosu
.
Kâr Dağıtım Tablosu
.
Özkaynaklar Değişim Tablosu
.
Rasyolar
.
Monografiler ve Örnekler