İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 52 Marka Hukukunda Kullanılmama Savunması Muhammed Enes Bayram  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 52

Marka Hukukunda Kullanılmama Savunması

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
295
Barkod:
9786257528450
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı kapsamında yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu eser, 6769 sayılı SMK ile hukukumuzda ilk kez yer bulan markanın kullanılmama savunmasını konu almaktadır.
Çalışmanın en önemli amacı, tescilli markanın kullanılması zorunluluğunun geçerli olduğu hukukumuzda, kullanılmama savunmasının ne anlama geldiğini açıklamak ve kullanılmayan markaya dayalı olarak yayıma itiraz süreci, hükümsüzlük ve tecavüz davalarında kullanılma savunmasının hangi şartlar altında ileri sürülebileceğini ortaya koymaktır. Bu konuda ülkemizde geniş kapsamlı akademik bir çalışmanın bulunmaması ve konuya dair yargı uygulamasının henüz şekillenmemiş olması nedeniyle karşılaşılması muhtemel çok sayıda sorun mevcuttur. Bu kapsamda çalışmada yeni hukuki müessesenin marka hukuku teorisi ve uygulamasında yaratabileceği muhtemel sorunlara çözümler üretilmeye çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Markaya İlişkin Genel Bilgiler
.
Markanın Kullanılması Zorunluluğu
.
Markanın Kullanılmama Savunması, İleri Sürülmesi ve Sonuçları